ΤΩΡΑ 09:48 • Μουζουράκης: «Η ομάδα που υποστήριζα» 09:35 • Παναθηναϊκός: Θέμα φιλοσοφίας ή εγωισμού; 09:27 • Θεσσαλονίκη: Κοπέλα τα πέταξε όλα έξω στην πορεία κατά του lockdown! (video) 09:22 • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Πάντα στα… ραντάρ ο Γιαννίκης 09:10 • Xάρντεν-Νετς: Η… κατάρα που «σπάσανε» 09:02 • Survivor Highlights 2/3: Στα άκρα οι σχέσεις των Μπλε – «Δεν είναι ομάδα αυτό, το έχουμε χάσει» (vid) Sportime Latest News

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις


Λευτέρης Παυλίδης

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις


Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο έλαβαν σημαντικές αποφάσεις δίνοντας αφενός μεν παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 31 Ιουλίου και αφετέρου ο φόρος που θα προκύψει θα πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα λογιστών και φοροτεχνικών η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τις φορολογικές δηλώσεις και την υποβολή τους έως το τέλος Ιουλίου. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση δεν θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, αλλά σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσής τους στο τέλος Ιουλίου και η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Όσοι μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εισοδηματίες και επαγγελματίες δεν μπορέσουν να πληρώσουν ολόκληρο το φόρο μέσα στο οκτάμηνο, θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή σε δόσεις στη βάση της νέας διευκόλυνσης οφειλών που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΗΠΑ: Παραιτήθηκαν 57 συνάδελφοι των αστυνομικών που χτύπησαν τον 75χρονο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, ήτοι 500.000 λιγότεροι σε σύγκριση με πέρυσι και για 700.000 από αυτούς έχουν εκδοθεί χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Να σημειωθεί πως το έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβάλουν εφέτος οι φορολογούμενοι έχει αλλαγές σε σύγκριση με πέρυσι.

Φορολογικές δηλώσεις: Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν:

-Στην προσθήκη νέων κωδικών για τους φορολογούμενους που έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και έχουν υπαχθεί στο καθεστώς εναλλακτικής φορολόγησης του εισοδήματος που απέκτησαν στην αλλοδαπή.

-Στην ανάρτηση των ποσών των καταβληθέντων εντός του 2019 διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων σε πληροφοριακό πίνακα που θα εμφανίζει η φορολογική διοίκηση κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση του σχετικού κωδικού.

-Στην κατάργηση του πίνακα 10, στον οποίο οι φορολογούμενοι ανέγραφαν κάθε χρόνο τους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών τους λογαριασμών για την καταβολή επιστροφών φόρου.

Πλέον, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία προκύπτει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης επιστρεπτέο ποσό φόρου και συνεπώς εκδίδεται εκκαθαριστικό σημείωμα με το οποίο συνιστάται και βεβαιώνεται απαίτηση του υπόχρεου και της συζύγου του για επιστροφή φόρου, εμφανίζεται μήνυμα που θα ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του αριθμού ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού πληρωμών στη φορολογική διοίκηση.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras