ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2022: Πόσο μειώθηκε η τιμή του οβελία μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων

Σημαντική πτώση στην τιμή του αρνιού παρατηρείται στις αγορές μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για τη γιορτή της Χριστιανοσύνης
Πάσχα 2022: Πόσο μειώθηκε η τιμή του οβελία μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων

Πάσχα 2022: Η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας και ειδικά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές στον πασχαλινό οβελία. Και όταν λέμε επηρεάσει, εννοούμε πτωτικά.

Είναι  χαρακτηριστικό ότι στις κεντρικές αγορές των δύο μεγαλύτερων πληθυσμιακά πόλεων της χώρας παρατηρείται πτώση στην τιμή του οβελία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στην μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα, με τα κρεοπωλεία να προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες από όσους παρέμειναν στο κλεινόν άστυ.

Πιο συγκεκριμένα οι καταναλωτές στην Βαρβάκειο αγορά μπορούν να προμηθευτούν τον οβελία από 7 ευρώ έως 10 ευρώ πλέον.  Από εκεί και πέρα το χοιρινό ξεκινά από 4,5 ευρώ και είναι μια συχνή επιλογή, όπως αναφέρουν οι κρεοπώλες. Μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να γίνουν και περαιτέρω εκπτώσεις.

Οσον αφορά τις τιμές του οβελία στη Θεσσαλονίκη, αυτές κυμαίνονται από 9 έως 10 ευρώ το κατσικάκι. Όπως είπαν οι μαγαζάτορες οι τιμές όλη την Μεγάλη Εβδομάδα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

«Ο κόσμος περιμένει σήμερα να πάρει όλο το αρνάκι γιατί δεν έχει πού να το βάλει», δήλωσε κρεοπώλης που μίλησε στον ΣΚΑΪ, για να προσθέσει ότι κάποιοι έχουν στραφεί στο κοτόπουλο και το χοιρινό που είναι πιο οικονομικά κρέατα.

Στην Βαρβάκειο Αγορά το «παρών» έδωσε και συνεργείο της ΕΡΤ όπου κατέγραψε περιορισμένη κίνηση, καθώς οι περισσότεροι είχαν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Πάσχα 2022: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα 2022: Πόσο μειώθηκε η τιμή του οβελία μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.