ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: «Φρούριο» τα διόδια για να μην πάμε στο χωριό (vid)

Κάτι παραπάνω από αυστηροί κι εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στα διόδια για τις μετακινήσεις των Αθηναίων ενόψει της γιορτής του Πάσχα.
Πάσχα: «Φρούριο» τα διόδια για να μην πάμε στο χωριό (vid)

Κάτι παραπάνω από αυστηροί κι εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στα διόδια για τις μετακινήσεις των Αθηναίων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλλει ισχυρή αστυνόμευση στις εθνικές οδούς για τους κατοίκους στην Αττική που σκοπεύουν να μεταβούν στα χωριά τους για το Πάσχα. Όσοι διαθέτουν το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης θα μπορούν να περνούν από τα μπλόκα, στους υπόλοιπους θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Όπως αναφέρει το cnn.gr στο σχέδιο για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων, προβλέπονται πρόστιμα και έλεγχοι εκ των υστέρων για να διαπιστωθεί αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα και μετακινήθηκαν εκτός νομού ενώ προβλέπονται ακόμα και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και ψευδής δήλωσης.

Χαρδαλιάς: Την Παρασκευή (23/4) στις 18:00 ανακοινώνει την εξειδίκευση των μέτρων

Εξάλλου, λεπτομέρειες για την εξειδίκευση όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» της σταδιακής εξόδου από τo lockdown, θα δώσει το απόγευμα της Παρασκευής (23/, 18:00) από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να εξηγήσει αναλυτικά τα μέτρα που θα λάβει η πολιτεία εντός των προσεχών γιορτινών ημερών. Ειδικότερα, αναμένεται να ανακοινωθούν, πέραν της ισχυρής παρουσίας της Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και ενδελεχείς έλεγχοι για την επαλήθευση των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων πολιτών (π.χ. αγροτικές εργασίες, ιατρικές επισκέψεις κλπ.)

Τέλος στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται, η εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν τον κλάδο της εστίασης από τους αρμόδιους υπουργούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα: «Φρούριο» τα διόδια για να μην πάμε στο χωριό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.