Πάσχα – μετακινήσεις: Αυστηρότατοι θα είναι οι έλεγχοι που θα διενεργεί η τροχαία αναφορικά με την έξοδο των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Πάσχα – μετακινήσεις: Όπως εξήγησε ο διοικητής της τροχαίας, οι έλεγχοι σε κάθε όχημα που θα φτάνει στα διόδια (και όχι μόνο) θα είναι ενδελεχής και μάλιστα εξήγησε οτι οι αστυνομικοί δεν θα διστάζουν να ανοίγουν ακόμη και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων!

Κι αυτό καθώς οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να περάσουν τα μπλόκα της Τροχαίας είναι αρκετές φορές ευφάνταστες, με τους αστυνομικούς να μην αφήνουν ούτε ένα αυτοκίνητο να περάσει χωρίς να ελεγχθεί.

Ανέφερε μάλιστα ένα απίστευτο παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο ένας πολίτης είχε φτιάξει ένα ιδιόχειρο σημείωμα και σύμφωνα με το οποίο επιθυμούσε να μετακινηθεί προκειμένου να συνευρεθεί με την κοπελιά του!

«Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι, στο προηγούμενο lockdown όμως ένας πολίτης είχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα και ήθελε να μετακινηθεί για να συνευρεθεί με την κοπελιά του. Αυτό έγραφε στο χαρτί. Ότι είχε ανάγκη να βρεθεί με τη φίλη του», είπε, μιλώντας στο MEGA από τα διόδια των Μαλγάρων, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής – Διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας.

«Ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί», εξήγησε ο ίδιος.

«Αυτοί που προσπαθούν να μετακινηθούν ενόψει των εορτών φαίνονται, έχουν αποσκευές. Κάνουμε και ελέγχους, αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ-μπαγκάζ να δούμε. Χθες σταμάτησα ένα ζευγάρι, είχαν χαρτί για να πάνε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για εξωσωματική γονιμοποίηση. Τους επέτρεψα να περάσουν», πρόσθεσε ο κ. Μπούσκας.

Τέλος σχετικά με την κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, την Τρίτη (27/4) πέρασαν περίπου 9.913 οχήματα προς Θεσσαλονίκη, ενώ 10.379 οχήματα μετακινηθήκαν προς Αθήνα.

Πάσχα – μετακινήσεις: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ