ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Ποιοι επιτρέπεται να σουβλίσουν αρνί φέτος (vid)

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς κι έτσι ακόμη και το σούβλίσμα του αρνιού το Πάσχα θα γίνει με αρκετούς περιορισμούς.
Πάσχα: Ποιοι επιτρέπεται να σουβλίσουν αρνί φέτος (vid)

Όπως έχει κάνει γνωστό η κυβέρνηση του Πάσχα του 2020 δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Κι αυτό λόγω του κορονοϊού τα μέτρα που θα εφαρμοστούν  θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.

Κι αυτό όχι μόνο όσον στην έξοδο των εκδρομέων που είναι δεδομένο ότι θα απαγορευτεί, αλλά ακόμη και για το σούβλισμα του αρνιού!

Άλλωστε όπως γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας, δεν θα υπάρξουν σούβλες ούτε συναρθροίσεις και ο οβελίας θα ψηθεί στον φούρνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρούτσης: «Ανοιχτό να δοθούν τα 800 ευρώ και τους επόμενους μήνες»

«Έχουμε ήδη πει ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το σούβλισμα του αρνιού, αυτό δεν επιτρέπεται σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, ή υπαίθριους χώρους, όπου μπορεί να έχουν πρόσβαση οι γείτονες και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και ένοικοι διαμερισμάτων, ούτε σε πολυκατοικίες.

Το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του, ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή μόνο τα μέλη της οικογένειας του ψήστη.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Έτσι όποιοι διαθέτουν τον απαιτούμενο χώρο στα σπίτια τους και τηρήσουν τα μέτρα (αυστηρά και μόνο η οικογένεια) τότε θα υπάρξει κάποιο πρόστιμο.

Επίσης όσον αφορά το πώς θα κινηθούν οι εκκλησίας τις ημέρες του Πάσχα, οι πιστοί θα παρακολουθήσουν τη Θεία λειτουργία από το σπίτι τους ενώ οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα: Ποιοι επιτρέπεται να σουβλίσουν αρνί φέτος (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.