ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Πολλαπλά μπλόκα της Αστυνομίας στα διόδια – Αυστηροί έλεγχοι και «τσουχτερά» πρόστιμα

Πολλαπλά είναι τα μπλόκα που έχει στήσει η Ελληνική Αστυνομία στα διόδια, με στόχο να αποτρέψουν όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα να μετακινηθούν εκτός νομού ενόψει Πάσχα.
Πάσχα: Πολλαπλά μπλόκα της Αστυνομίας στα διόδια – Αυστηροί έλεγχοι και «τσουχτερά» πρόστιμα

Πολλαπλά είναι τα μπλόκα που έχει στήσει η Ελληνική Αστυνομία στα διόδια, με στόχο να αποτρέψουν όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα να μετακινηθούν εκτός νομού ενόψει Πάσχα.

Πάσχα: Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ακολουθηθούν κατά τη περίοδο του Πάσχα και η Αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα διόδια ολόκληρης της χώρας προκειμένου να μην επιτρέψει σε κανέναν που δεν έχει στη κατοχή του τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα να μετακινηθεί εκτός του νομού κατοικίας του.

Όπως τόνισε και ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να περάσει χωρίς λόγο από τα διόδια με τους ελέγχους να είναι ασταμάτητοι και κάτι παραπάνω από αυστηροί. Χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν κανένα αυτοκίνητο δεν περνάει χωρίς έλεγχο ενώ μάλιστα πολλοί είναι οι πολίτες που επιστρέφουν πίσω άπραγοι… με τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή» για τους παραβάτες!

Με περισσότερους από 10.000 αστυνομικούς σε όλη την χώρα και με στοχευμένα μπλόκα η ΕΛΑΣ αποτρέπει όσους προσπαθούν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό»… τη στιγμή που τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, βρίσκονται στο επίκεντρο.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τροχαία, μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν το τελευταίο 24ωρο από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ αυξήθηκαν όσα εισήλθαν.

Αξιοσημείωτο είναι πως αυστηροί έλεγχοι δεν γίνονται μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους των εθνικών οδών, ενώ ταυτόχρονα ελικόπτερα και drones μεταδίδουν την εικόνα της κυκλοφορίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Έλεγχοι γίνονται ακόμη και στα ΚΤΕΛ, όπως συνέβη πριν από λίγο στον Κηφισό.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης των πολιτών και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται επί τόπου διασταύρωση στοιχείων. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, όσοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την ΕΛΑΣ, τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα (από 300-500 ευρώ), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάσχα: Όλα τα μέτρα για μετακινήσεις και εστίαση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα: Πολλαπλά μπλόκα της Αστυνομίας στα διόδια – Αυστηροί έλεγχοι και «τσουχτερά» πρόστιμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.