ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι – Πόσο θα σας κοστίσει

Αυξημένες οι τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Πάσχα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι – Πόσο θα σας κοστίσει

Πάσχα: Περισσότερα χρήματα θα χρειαστεί να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές για το πασχαλινό τραπέζι. Πόσο κοστίζει το κιλό το αρνί και πόσο το κατσίκι.

Εννέα μέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή του Πάσχα και έμποροι, κτηνοτρόφοι, κρεοπώλες, ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και οπωροπώλες αναμένουν να ζεσταθεί η αγορά και να αρχίσουν τις αγορές οι καταναλωτές.

Οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρσι και οι επαγγελματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές ώστε να είναι ανταγωνιστικοί με τα σούπερ μάρκετ, όπου τα πασχαλινά είδη περιλαμβάνονται στο καλάθι του Πάσχα και του νοικοκυριού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που αντί για ολόκληρο αρνί αγοράζουν μόνο κάποια κομμάτια. Επίσης σε έρευνα στη Θεσσαλονίκη η τιμή του κιλού για το αρνί κυμαίνεται στα 9,78 – 10,99 ευρώ, ενώ το κιλό στο κατσίκι κυμαίνεται στα 9,90 – 11,40 ευρώ.

Το επόμενο προϊόν με τη μεγαλύτερη κατανάλωση το Πάσχα, είναι φυσικά τα αυγά, η τιμή των οποίων έχει αυξηθεί λόγω του ενεργειακού κόστους. Πιο φθηνά θα τα βρούμε στην λαϊκή αγορά όπου πωλούνται στα 20 με 25 λεπτά ανά τεμάχιο.

Ακριβότερα θα πληρώσουμε όμως και τα οπωροκηπευτικά με τις τιμές στα κουνουπίδια να κάνουν άλμα κατά 155% σε σχέση μόλις με την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολουθούν οι ντομάτες με αύξηση ύψους 46%, τα μπρόκολα με 40%, τα αγγούρια με 29% και τα κολοκυθάκια με 15%.

Πάσχα: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για το Πασχαλινό τραπέζι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι – Πόσο θα σας κοστίσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.