ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα στη Μύκονο, με μπικίνι κι αρνιά στην παραλία (vid)

Το Πάσχα στη Μύκονο είναι κάτι το διαφορετικό
Πάσχα στη Μύκονο, με μπικίνι κι αρνιά στην παραλία (vid)

Ο καιρός βοήθησε, περισσότερο θύμιζε βαθύ καλοκαίρι και το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία τηρήθηκε από άκρου σε άκρου τη χώρα και αυτό το Πάσχα.

Οι ταξιδιώτες ακόμα κι όσοι έμειναν εντός των τειχών, στις μεγάλες πόλεις, σούβλισαν όπου ο καθένας μπορούσε. Σε αυλές, μπαλκόνια, πλατείες, ακόμα και σε παραλίες.

Είπαμε, ο καθείς όπου μπορούσε.

Και στη Μύκονο δεν ήταν δυνατόν να μην τηρηθεί η λαϊκή παράδοση, αλλά και τα τοπικά… έθιμα.

Το νησί των Κυκλάδων γέμισε από επώνυμους και θνητούς ανώνυμους, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα, αλλά και να διασκεδάσουν.

Συγκεκριμένα στο Nammos, στο πιο γνωστό beach restaurant του νησιού, το έθιμο τηρήθηκε κατά γράμμα, με μια μικρή προσθήκη.

Καλλίγραμμα κορίτσια, φορώντας μπλε μπικίνι και λευκά πουκάμισα καλωσόριζαν τους επώνυμους και μη και σέρβιραν τα παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους κλαρίνων, όπως κατέγραψε σε βίντεο και το Mykonos Live

Mάλιστα, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να ψηθούν όλα αυτά τα αρνιά που θα κατανάλωναν οι επισκέπτες, οι υπάλληλοι άναψαν φωτιές και έστησαν τις σούβλες στην διάσημη παραλία, δίπλα ακριβώς στις ξαπλώστρες.

Κάπως έτσι και σε ένα ξεχωριστό σκηνικό, στήθηκε το πασχαλιάτικο γλέντι, με πολλή μουσική και φαγητό.

Και το κέφι δεν άργησε να ανάψει και να κρατήσει για πολλές ώρες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα στη Μύκονο, με μπικίνι κι αρνιά στην παραλία (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.