ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Τόσο έχει το αρνί το κιλό

Τι είπε ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, εν όψει Πάσχα
Πάσχα: Τόσο έχει το αρνί το κιλό

Πάσχα: Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και οι πολίτες της χώρας προμηθεύονται σιγά-σιγά όσα χρειάζονται για να στήσουν το πασχαλινό τραπέζι.

Το κακό είναι ότι η ακρίβεια έχει γονατίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά όλα να γίνονται μετ’ εμποδίων.

Όπως αναφέρεται σε όλα τα ρεπορτάζ, η τιμή του πασχαλινού αρνιού αυξάνεται.

Ήδη οι κρεοπώλες το πωλούν ακόμα και πάνω από 13 ευρώ το κιλό, με την τιμή να δείχνει πως θα έχει ανοδική πορεία, όπως λένε.

Παράλληλα, εκτός από το αρνί, αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές όλων των προϊόντων, από τις πασχαλινές λαμπάδες μέχρι τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά.

Τι είπε ο Σάββας Κεσίδης εν όψει Πάσχα

Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ιδού:

«Ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον, τα πάντα αυξάνονται. Αν ‘πεθάνει’ ο κτηνοτρόφος, ‘πεθαίνει’ και ο κρεοπώλης και γι’ αυτόν το λόγο βάζουμε όλοι πλάτη για να συγκρατήσουμε το κόστος.

Καταθέσαμε πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία να τεθεί ανώτατη τιμή σε όλη την αλυσίδα της αγοράς ενόψει των εορτών του Πάσχα για να μην υπάρξει κερδοσκοπία.

Η τιμή που θα πληρώσει ο καταναλωτής, θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες. Αν γεμίσει η αγορά με ρουμανικά αρνιά, η προσφορά θα αυξηθεί και αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Εκεί θα κριθούν όλα».

Πέρυσι τέτοια ημέρα, οι παραγγελίες για αμνοερίφια ήταν διπλάσιες. Ο τζίρος στα κρεοπωλεία είναι σήμερα μειωμένος κατά 30%-40% σε όλα τα κρέατα, έναντι του 2021».

 

Ειδήσεις σήμερα

Masterchef spoiler: Αυτοί κέρδισαν σήμερα!

Τηλεθέαση: Ποιος ήταν ο νικητής της Τετάρτης;

Το SDNA κάνει προπαγάνδα ακόμα και με τον Κώστα Τσιμίκα!

 

Δείτε ρεπορτάζ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα: Τόσο έχει το αρνί το κιλό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.