ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pass Ακρίβειας: Ποιο θα είναι το ποσό – Όλες οι λεπτομέρειες

Στα σκαριά βρίσκεται νέο επίδομα που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.
Pass Ακρίβειας: Ποιο θα είναι το ποσό – Όλες οι λεπτομέρειες

Pass Ακρίβειας: Η επιταγή ακρίβειας είναι ένα από τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ένα νέο ενισχυμένο πακέτο στήριξης ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα και τη φθορά από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Μέσα στο πρόγραμμα θα υπάρχει και νέα επιταγή ακρίβειας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι.

Πρόκειται για το ίδιο επίδομα που είχε δοθεί και το Πάσχα, ωστόσο αυτή τη φορά όπως όλα δείχνουν θα είναι αυξημένο και θα αγγίζει τα 230 ευρώ, αφορώντας μάλιστα περισσότερους δικαιούχους.

Φυσικά, τα ποσά θα δοθούν κλιμακωτά και θα ξεκινούν από τα 100 ευρώ, φτάνοντας το ανώτερο στα 230 ευρώ εκτός απροόπτου.

Στόχος είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν με το ποσό των 200 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

Δικαιούχοι την προηγούμενη φορά ήταν ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που εντάσσονται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Η κυβέρνηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, με την ακρίβεια πλέον να είναι στα ύψη και πολλούς να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Pass Ακρίβειας: Ποιο θα είναι το ποσό – Όλες οι λεπτομέρειες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.