ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»

«Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», ήταν κάποια τα λόγια του Χριστού πάνω στο Σταυρό.
«Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»

«Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», ήταν κάποια τα λόγια του Χριστού πάνω στο Σταυρό.

Ακόμη και γι αυτούς που τον βασάνιζαν το μόνο που σκεφτόταν ο Ιησούς ήταν να ζητήσει να τους συγχωρήσει ο Θεός. Τέτοια ήταν η αγάπη του.  Μάλιστα ο Άγιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος (ή Κεντυρίων), που ήταν ο επικεφαλής Ρωμαίος που μαζί με τους στρατιώτες του είχαν αναλάβει την επιτήρηση της σταύρωσης του Χριστού και αργότερα την φύλαξη του τάφου, μαρτύρησε επειδή αρνήθηκε να διαψεύσει την Ανάσταση του Χριστού και έγινε ο πρώτος Ρωμαίος στρατιώτης Άγιος. Μαζί του πίστεψαν και μαρτύρησαν άλλοι δύο Ρωμαίοι στρατιώτες, με τη μνήμη τους να τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 16 Οκτωβρίου. Αυτοί όντως «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Νωρίτερα, όταν ο Απόστολος Πέτρος, ένα βράδυ πριν, τη νύχτα της προδοσίας, έβγαλε μαχαίρι και έκοψε το αυτί ενός από τους στρατιώτες που πήγαν να συλλάβουν τον Ιησού «μετά φανῶν καί λαμπάδων», Αυτός τον απέτρεψε λέγοντάς του «μάχαιραν ἔδωκας, μάχαιραν θά λάβεις».

«Μετά φανῶν καί λαμπάδων», και στις μέρες μας έκλεισαν οι Εκκλησίες και απαγορεύτηκε στους πιστούς η Θεία Κοινωνία. Μακάρι το «Πάτερ άφες αυτοίς» να ακουγόταν και πάλι. Μακάρι να λέγεται στις προσευχές των πιστών Χριστιανών. Και ας αφορούσαν αυτά τα λόγια του Ιησού σε ανθρώπους που «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Μακάρι και οι άρχοντες της χώρας μας να μην ξέρουν τι κάνουν. Γιατί αν ξέρουν, ειπώθηκε από Εκείνον και το «μάχαιραν ἔδωκας, μάχαιραν θά λάβεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.