ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτερ Χριστόφορος Γουρλής: Ελεύθερος αλλά με πρόστιμο 5.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί συνελήφθη επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία
Πάτερ Χριστόφορος Γουρλής: Ελεύθερος αλλά με πρόστιμο 5.000 ευρώ

Πάτερ Χριστόφορος Γουρλής: Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας και έπειτα από επεισόδιο με πιστή που επιχείρησε να εισέλθει στον Ιερό Ναό, συνελήφθη επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού.

Ο Πάτερ Χριστόφορος Γουρλής προσήχθη μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χίου και παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα για περίπου 6 ώρες. Στην Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης. ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον Ιερέα.

Τελικά στον Ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τον Δεκέμβριο του 2020.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε την αντικατάσταση του Ιερέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Πηγή: politischios.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάτερ Χριστόφορος Γουρλής: Ελεύθερος αλλά με πρόστιμο 5.000 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.