ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα – Ατύχημα σε αγώνα καρτ: Είχαν νερό οι μπαριέρες στην πίστα της διαδρομής;

Πολύ σημαντικό ερώτημα για τις μπάρες προστασίας στην Πάτρα, που μπορεί να απέτρεπαν τον τραυματισμό του άτυχου 6χρουνου αγοριού.
Πάτρα – Ατύχημα σε αγώνα καρτ: Είχαν νερό οι μπαριέρες στην πίστα της διαδρομής;

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα ο τραυματισμός του 6χρονου αγοριού που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όταν σε αγώνα που βρισκόταν, ένα καρτ έφυγε από την πίστα και εκτοξεύτηκε στους πολίτες.

Το βίντεο που κυκλοφορεί από το ατύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια του 13ου International Circuit for Kart, κόβει την… ανάσα και φαίνεται η δύναμη με την οποία έφυγε το όχημα και πέρασε και τις προστατευτικές μπαριέρες.

Το μεγάλο ερώτημα όμως πλέον είναι ένα. Αν αυτές οι μπαριέρες ήταν γεμάτες όπως θα έπρεπε με νερό, ώστε να έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και να αντέχουν περισσότερο σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Οι συγκεκριμένες μπαριέρες ονομάζονται «water filled plastic barriers» και αυτός είναι ο σωστός τρόπος χρήσης τους.

Είναι σχεδιασμένες ώστε να λειτουργούν πάντοτε γεμάτες με νερό, αλλά πολλοί όταν δε θέλουν να τις μετακινούν τις γεμίζουν και με άμμο και πουθενά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς κάτι από αυτά.

Αν λοιπόν οι διοργανωτές δεν είχαν φροντίσει το γέμισμα τους, μιλάμε για ένα τεράστιο λάθος, που έφερε το πολύ σοβαρό ατύχημα για το 6χρονο αγοράκι. Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάτρα – Ατύχημα σε αγώνα καρτ: Είχαν νερό οι μπαριέρες στην πίστα της διαδρομής;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.