ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα νεκρά παιδιά: Η Πισπιρίγκου δεν είχε πει τίποτε σε κανέναν; Τι είναι η κεταμίνη

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση εξετάζουν οι αρχές.
Πάτρα νεκρά παιδιά: Η Πισπιρίγκου δεν είχε πει τίποτε σε κανέναν; Τι είναι η κεταμίνη

Πάτρα νεκρά παιδιά: Η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έγινε χτες στη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μητέρα των 3 νεκρών κοριτσιών στη Πάτρα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον έλεγχο τυχόν άμεσων ή έμμεσων συνεργών ή και για άτομα που γνώριζαν και συγκάλυψαν την αλήθεια.

Το Πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από χτες μετά τη σύλληψη της μητέρας από την αστυνομία, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο και τελευταίο χρονικά παιδί το οποίο χάθηκε μέσα στην οικογένεια μέσα σε διάστημα 3 ετών.

Την ώρα που ξανανοίγει η δικογραφία για τον θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών, η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε για την υπόθεση της Τζωρτζίνας βρίσκει, χωρίς χορήγηση των γιατρών, την ουσία κεταμίνη η οποία χρονολογικά θα μπορούσε να έχει χορηγηθεί στο κορίτσι μόνο επί της παρουσίας της μητέρας.

Η Πισπιρίγκου έπεσε σε πολλά λάθη τα οποία βοήθησαν την αστυνομία να «δέσει» την ιστορία και να οδηγηθεί στη σύλληψή της.

Η αστυνομία ωστόσο, πέρα από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εξετάζει και ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση. Αναμένεται να πάρει καταθέσεις από όλους, συγγενείς, τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη αλλά και άλλα πρόσωπα ψάχνοντας οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αλλά και τη περίπτωση της συγκάλυψης του φονικού το οποίο πολύ πιθανό σύμφωνα με εκτιμήσεις να αποδειχτεί σύντομα ως «φονικά».

Πάτρα νεκρά παιδιά: Τι είναι η ουσία κεταμίνη η οποία βρέθηκε στο σώμα της Τζωρτζίνας

Το είχε πει η Αγγελική Νικολούλη πριν από δύο εβδομάδες στην εκπομπή της πως κάποιο παιδί μιλάει από τον τάφο του. «Πως βρέθηκε αυτή η ουσία στο σώμα μου;» είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές φαίνεται πως είχαν εντοπίσει την ουσία κεταμίνη εδώ και αρκετές μέρες στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Ακολούθησε ανάκριση γιατρών για τυχόν χορήγηση της ουσίας από αυτούς στο παιδί με τους ίδιους να δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν υπήρχε λόγος να έχει χορηγηθεί.

Ταυτόχρονα οι τοξικολογικές εξετάσεις μελετούσαν την ακριβή ποσότητα της ουσίας στο σώμα της άτυχης Τζωρτζίνας η οποία αποδείχτηκε θανατηφόρα σε δόση.

Τι ακριβώς όμως είναι η ουσία κεταμίνη;

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες ως ταχύτατο αναισθητικό σε ζώα. Σε μικρότερες ποσότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικαταθλιπτικό ενώ χρησιμοποιείται και ως ψυχεδελικό ναρκωτικό. Δε μπορεί να χορηγηθεί από φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή αλλά μπορεί να βρεθεί σε κτηνιατρικά ιατρεία.

Στη περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα (στη Τζωρτζίνα σημειώνεται ποσότητα 6 mg ανά λίτρο) προκαλεί σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και η δράση του μπορεί να επιφέρει θάνατο μέσα σε μόλις 15 με 20 λεπτά. Σε μικρότερες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και στη συνέχεια βραδυκαρδιά.

Τα παραπάνω συνάδουν με την κλινική εικόνα και τα περιστατικά της Τζωρτζίνας όσο αυτή βρισκόταν εν ζωή, όπως και το σύμπτωμα της μυδρίασης που παρουσίαζε το άτυχο κοριτσάκι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάτρα νεκρά παιδιά: Η Πισπιρίγκου δεν είχε πει τίποτε σε κανέναν; Τι είναι η κεταμίνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις