ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παυλάκης: «Δεδομένο το 4ο κύμα Κορονοϊου το φθινόπωρο»

Τη βεβαιότητά του πως θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα, εξέφρασε ο ιατρός ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
Παυλάκης: «Δεδομένο το 4ο κύμα Κορονοϊου το φθινόπωρο»

Τη βεβαιότητά του πως θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα, εξέφρασε ο ιατρός ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο ιατρός ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο ΣΚΑΙ για την πορεία της πανδημίας, αλλά και το πότε θα… πετάξουμε τις μάσκες.

Χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» τη συζήτηση για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες, τονίζοντας πως αυτό δεν θα γίνει το καλοκαίρι. Παράλληλα, τις χαρακτήρισε απαραίτητο εργαλείο σε κλειστούς χώρους και κυρίως στα εστιατόρια, αφού εκεί η πιθανότητα μετάδοσης είναι μεγαλύτερη.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανοσία της αγέλης και σημείωσε πως αυτή θα επιτευχθεί μόνο αν εμβολιαστεί το 80% του γενικού πληθυσμού, προσθέτοντας πως ακόμα και να γινόντουσαν 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί κάθε μήνα, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε τον Σεπτέμβριο.

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», είπε στη συνέχεια και επεσήμανε πως η άγνοια είναι κακός σύμβουλος.

Τέλος, χαρακτήρισε νομοτελειακό το τέταρτο κύμα της πανδημίας το επόμενο φθινόπωρο ή τον χειμώνα, προσθέτοντας πως «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Αυτές είναι οι πληροφορίες που θα περιλαμβάνει

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών

Σοβαρεύουν τα πράγματα – Μπάιντεν: Βρείτε αν ο κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδα ή εργαστήριο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παυλάκης: «Δεδομένο το 4ο κύμα Κορονοϊου το φθινόπωρο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.