ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παυλόπουλος: Έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Πήρε εντολή για σχηματισμό κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παυλόπουλος: Έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εντολή σχηματισμού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την παράδοση των αποτελεσμάτων από το Νίκο Βούτση, μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και του ανέθεσε εντολή, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 37 παρ.2 του Συντάγματος.

Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τη 1 το μεσημέρι όπου φυσικά θα βρίσκεται και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει και τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έλαβε ισχυρή εντολή από τον λαό μέσω της κάλπης και αρχίζει ταχύτητα, προκειμένου να δημιουργήσει το νέο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να αρχίσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει στο πρόγραμμα του.

Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός θα κάνει γνωστό το απόγευμα τους υπουργούς και υφυπουργούς, οι οποίοι θα προγραμματιστεί να ορκιστούν την Τρίτη και θα αναλάβουν άμεσα τα Υπουργεία τους και τα καθήκοντα τους.

Σίγουρα μία προεργασία έχει γίνει από τον ίδιο για αυτούς που θα τον πλαισιώσουν και θα μετέχουν στην κυβερνητική σύνθεση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παυλόπουλος: Έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.