ΚΟΙΝΩΝΙΑ

PCR τεστ: Μειώνεται η τιμή στον μοριακό έλεγχο – Τι γίνεται με τα rapid

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου η τιμή στον μοριακό έλεγχο PCR θα πέσει σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη.
PCR τεστ: Μειώνεται η τιμή στον μοριακό έλεγχο – Τι γίνεται με τα rapid

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι για ανίχνευση Κορονοϊού είτε με rapid τεστ είτε με PCR τεστ έχουν «πάρει φωτιά» τις τελευταίες μέρες με τα κρούσματα να βρίσκονται σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Χτες 3 Ιανουαρίου τα κρούσματα ανήλθαν στα 35.000 με την πανδημία Covid-19 να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της παγκοσμίως λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Οι πολίτες σπεύδουν συνεχώς για έλεγχο είτε επειδή νοσούν είτε επειδή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα για την μείωση της τιμής του PCR τεστ ενώ πρόσφατα στο Twitter «βασίλευε» το #δωρεάν_pcr_test. Οι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, αντιλαμβάνονται ότι μόνο με τα συχνά τεστ μπορεί να γίνει η έγκαιρη διάγνωση του Κορονοϊού και έτσι η ασφαλή μετακίνησή τους. Τα συχνά τεστ όμως σημαίνουν και πολλά λεφτά ενώ το μόνο τεστ που έχει μεγάλη ακρίβεια είναι το μοριακό το οποίο κοστίζει 60 ευρώ.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως κινείται προς τη μείωση στην τιμή του Μοριακού ελέγχου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι η τιμή του PCR ελέγχου θα πέσει από τα 60 στα 50 ευρώ. Η σχετική Υπουργική απόφαση μάλιστα θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι επίσημα.

Όσον αφορά τα rapid test αυτά θα παραμείνουν όπως έχουν καθώς οι τιμές τους κυμαίνονται από 5 εως 10 ευρώ.

Οι κινήσεις λοιπόν της Κυβέρνησης για μείωση των υπερβολικών τιμών των τεστ ήρθαν και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Ή μήπως όχι;

Τα 50 ευρώ παραμένουν ένα υψηλό ποσό για ένα άτομο με μέσο και χαμηλό εισόδημα. Η μείωση κατά 10 ευρώ στην τιμή του PCR μοιάζει με ανέκδοτο και μία μη ουσιαστική κίνηση, περισσότερο επίδειξης ότι η Κυβέρνηση ακούει τους πολίτες. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή να είναι μόνο η αρχή και οι τιμές στους διαγνωστικούς ελέγχους να πέσουν κι άλλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «PCR τεστ: Μειώνεται η τιμή στον μοριακό έλεγχο – Τι γίνεται με τα rapid», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις