ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικοί σταθμοί – Δημοτικά σχολεία: Ανατροπή με το ωράριο λειτουργίας!

Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία αλλάζουν ωράριο σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παιδικοί σταθμοί – Δημοτικά σχολεία: Ανατροπή με το ωράριο λειτουργίας!

Στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ανακοινώσεις για δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημογραφικό, ωρολογιακή βόμβα, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

«Η πιο φλέγουσα διάσταση, σημείωσε ο πρωθυπουργός, δεν είναι η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος αλλά ο πρώτος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οικονομικός και κοινωνικός. Είναι η μείωση των κοινωνικά ενεργών πολιτών», είπε αρχικά.

Ακόμα μίλησε για τη διάσταση της γήρανσης, λέγοντας ότι πριν από 50 χρόνια το 1962 μόλις το 8% του πληθυσμού ήταν άνω των 65 ετών. Το 26% ήταν κάτω των 14 ετών. Σήμερα το 23% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών.

Τέλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το φυσικό ισοζύγιο θανάτων προς γεννήσεις θα μείνει αρνητικό έως το 2045.

Έτσι ανακοίνωσε κάποια μέτρα που αφορούν το ωράριο τόσο σε παιδικούς σταθμούς και αλλά δημοτικά σχολεία, το οποίο θα φτάνει μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός βέβαια πέρα από τις προεκλογικές εξαγγελίες περί επέκτασης του ωραρίου σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία δεν μας είπε και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει πράξη κάτι τέτοιο.

Πως θα βρεθούν ξαφνικά αυτοί οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απαιτούνται ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που κάθε χρόνο το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μιλά για ελλείψεις και υποστελέχωση;

Που θα βρεθούν τα χρήματα για κάτι τέτοιο;

Έχουν προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό του 2022 ή σκέφτεται άλλους τρόπους όπως η είσοδος ιδιωτών ή η πληρωμή των εκπαιδευτικών από τους ίδιους τους γονείς όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ασθενείς που πηγαίνουν επί πληρωμή στα απογευματινά ραντεβού των δημόσιων νοσοκομείων;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παιδικοί σταθμοί – Δημοτικά σχολεία: Ανατροπή με το ωράριο λειτουργίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.