ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Θ. Πλεύρη στους γιατρούς που απεργούν για το απαράδεκτο κλείσιμο του νευραλγικού νοσοκομείου

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που θέλει να μετατρέψει ένα νευραλγικό νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο, κατέθεσε αγωγή για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία των γιατρών του Παίδων Πεντέλης.
Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Θ. Πλεύρη στους γιατρούς που απεργούν για το απαράδεκτο κλείσιμο του νευραλγικού νοσοκομείου

Ένα απέραντο εμβολιαστικό κέντρο θέλει να κάνει τη χώρα η κυβέρνηση, περνώντας σε τελευταία μοίρα την πρόληψη, την ιχνηλάτηση και κυρίως τη νοσηλεία των πολιτών και μάλιστα ακόμα και των παιδιών! Αυτό δείχνει η αδιανόητη κυβερνητική απόφαση για αναστολή των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ώστε να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

«Αγωγή – εξπρές» έκανε ο Θ. Πλεύρης προς τους υγειονομικούς του Παίδων

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον θερίζει και κάθε νοσοκομείο είναι υπερπολύτιμο, η κυβέρνηση φαίνεται πως ενδιαφέρεται μόνο για το «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων. Ήταν αναπόφευκτο οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης να αποφασίσουν 24ωρη απεργία για σήμερα, όμως το υπουργείο Υγείας κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική!

Ο Θάνος Πλεύρης ακολουθεί τη γνώριμη συνταγή της κυβέρνησης (όπως έκανε και η Νίκη Κεραμέως για τις απεργίες των εκπαιδευτικών) με αγωγές κατά (δικαιολογημένων) απεργιών. Οι κυβερνητικοί πρώτα παίρνουν επικίνδυνες και τραγικές αποφάσεις, και μετά χτυπούν με αγωγές τις (λογικές) αντιδράσεις που ξεσπούν ενάντια στο μπάχαλο που το ίδιο το Μαξίμου δημιουργεί!

Κόντρα σε κάθε λογική, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αφήσει εκτός μάχης ένα νευραλγικό παιδιατρικό νοσοκομείο (από τα τρία δημόσια που υπάρχουν στην Αττική ) που καλύπτει τις ανάγκες όλης της βορειοανατολικής Αττικής, της Λαυρεωτικής, άλλα ακόμα και της Εύβοιας. Εν μέσω πανδημίας δεν διστάζουν δηλαδή να δημιουργήσουν σοβαρότατο πρόβλημα στη περίθαλψη χιλιάδων παιδιών που απευθύνονται στο νοσοκομείο για κάθε είδους πάθηση.

Και την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από ένα βασικό παιδιατρικό νοσοκομείο, ο Θάνος Πλεύρης κάνει την αγωγή κατά της απεργίας των γιατρών, ισχυριζόμενος πως έτσι θα διασφαλιστεί η… δημόσια υγεία (!) προκειμένου να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid – 19.

Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό: Οι γιατροί να απεργούν γιατί θέλουν να εφημερεύουν (και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά) και η κυβέρνηση να τους απαγορεύει να εφημερεύσουν, για να κλείσει ένα νοσοκομείο και να το κάνει εμβολιαστικό κέντρο για μια ηλικιακή ομάδα που ούτως ή άλλως έχει απειροελάχιστο κίνδυνο από τον κορονοϊό!

Ο απολυταρχισμός που διακρίνει την κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο άκρο, που δεν επιτρέπει ούτε συλλογική αντίδραση από εργαζόμενους, ενάντια στις – πολιτικά – εγκληματικές αποφάσεις που παίρνονται.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διεκδικούν:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Θ. Πλεύρη στους γιατρούς που απεργούν για το απαράδεκτο κλείσιμο του νευραλγικού νοσοκομείου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.