ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίδων Πεντέλης: Ξέσπασμα οργής για τις ντροπιαστικές εικόνες ενός αστυνομοκρατούμενου νοσοκομείου παιδιών!

Καταγγελίες για εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης που κλείνει για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, με αστυνομικούς να απαγορεύουν την είσοδο σε γονείς με τα άρρωστα παιδιά τους!
Παίδων Πεντέλης: Ξέσπασμα οργής για τις ντροπιαστικές εικόνες ενός αστυνομοκρατούμενου νοσοκομείου παιδιών!

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταματά να «εντυπωσιάζει» με την ωμότητα του. Αφού είδαμε αστυνομία να φυλά… συναυλίες, να μπουκάρει σε πανεπιστήμια, να χτυπά πυροσβέστες ή να τραμπουκίζει πυρόπληκτους που διαμαρτυρόντουσαν, τώρα φτάσαμε και σε σημείο να στέλνονται ΜΑΤ ακόμα και σε νοσοκομεία παίδων.

Οι εικόνες ντροπής με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να στέλνονται με απόφαση του Θάνου Πλεύρη στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, για να εμποδίσουν την πρόσβαση ασθενών και υγειονομικών σε αυτό, προκαλούν κύματα οργής. Αποκαλύπτουν το κατάντημα ενός κράτους που φτάνει να «πνίξει» με παράλογο αυταρχισμό, ακόμα και το συμφέρον της δημόσιας υγείας και όσους το υπηρετούν.

Όπως ορίζει η κυβερνητική απόφαση, το «Παίδων Πεντέλης» πρόκειται να βγει εκτός εφημεριών για έξι ολόκληρες εβδομάδες, προκειμένου να γίνει εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Οι καταγγελίες εργαζόμενων, φορέων άλλα και πολιτών που είχαν άρρωστα παιδιά περιγράφουν σκηνές «απείρου κάλλους» με δυνάμεις της αστυνομίας να στήνουν μπλόκο έξω από το νοσοκομείο και να παρεμποδίζουν την είσοδο ασθενών άλλα και γιατρών που επιθυμούσαν να τους βοηθήσουν.

Μάλιστα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών που έγινε έξω από το νοσοκομείο βρισκόταν συνεχώς υπό αστυνομικό κλοιό, σα να επρόκειτο για συγκέντρωση εν δυνάμει… κακούργων.

Η κυβέρνηση προφασίζεται πως είναι… λογικό το να κλείνει το ένα από τα τρία νοσοκομεία παίδων της Αττικής για να εμβολιάζονται παιδιά (που έτσι κι αλλιώς κινδυνεύουν απειροελάχιστα από τον κορονοϊό). Συμπεριφέρεται σα να είναι ο εμβολιασμός το μοναδικό συμφέρον της δημόσιας υγείας, αδιαφορώντας για την περίθαλψη χιλιάδων παιδιών που απευθύνονταν στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν σωρεία παθήσεων, νόσων και ατυχημάτων, και τώρα βλέπουν ένα κλειστό νοσοκομείο περικυκλωμένο από αστυνομικούς.

«Δεν είχε ιδέα» η Μίνα Γκάγκα…

Ενώ λαμβάνουν χώρα αυτά τα αίσχη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήλωσε… άγνοια και επιστράτευσε δικαιολογίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.

«Δεν έχω ιδέα, δεν έχω καμία σχέση με τα ΜΑΤ» είπε η κ. Γκάγκα, ενώ για την απόφαση να γίνει εμβολιαστικό κέντρο το «Παίδων Πεντέλης» είπε πως αυτό το νοσοκομείο είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιατρικά της Αττικής και ο κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί… στα άλλα δύο. Και σα να μην έφτανε η κοροϊδία του να θεωρεί ως «λύση» το να φρακαριστούν οι ασθενείς σε 2 μόνο νοσοκομεία παίδων, δήλωσε πως το «Παίδων Πεντέλης» βολεύει σαν εμβολιαστικό κέντρο γιατί «προσφέρει ένα τεράστιο πάρκινγκ»(!), και ο γονιός θα μπορεί να πάει το παιδί του να εμβολιαστεί άνετα «χωρίς να παλεύει να παρκάρει».

Πραγματικά χάνει τα λόγια του κανείς με το μέγεθος της αναλγησίας των κυβερνώντων. Την ώρα που γονείς έχουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και υποχρεώνονται να μπουν σε απίστευτη ταλαιπωρία αφού θα απευθυνθούν σε απομακρυσμένα (για την περιοχή τους) νοσοκομεία που θα επωμιστούν το βάρος του κλεισίματος του «Παίδων Πεντέλης», η κα. Γκάγκα μας μιλά για το… άνετο πάρκινγκ που θα βρει ο γονιός που θα πάει το παιδί του να εμβολιαστεί. Ουδέν σχόλιο…

 

Αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παίδων Πεντέλης.

 

Δυνάμεις των ΜΑΤ σε παρακείμενο χώρο του Παίδων Πεντέλης.

 

Αστυνομικές δυνάμεις μπλοκάρουν την είσοδο στο Παίδων Πεντέλης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παίδων Πεντέλης: Ξέσπασμα οργής για τις ντροπιαστικές εικόνες ενός αστυνομοκρατούμενου νοσοκομείου παιδιών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.