Πέραμα: Συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών ο Αλέξης Κούγιας

Την υπεράσπιση των αστυνομικών για όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο (23/10) στο Πέραμα, ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Πέραμα: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Περάματος και όσα διαδραματίστηκαν εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/10), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο σε υπόδειξη των αστυνομικών, γεγονός που οδήγησε σε καταδίωξη ως την οδό Ελπίδος, στο Πέραμα.

Τότε το αυτοκίνητο εμβόλισε τις μηχανές των αστυνομικών με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό επτά αστυνομικών, με τους άνδρες της ΔΙΑΣ να πυροβολούν τραυματίζοντας θανάσιμα των ένα εκ των τριών ανδρών που επέβαιναν στο αμάξι.

Παράλληλα, τραυματίστηκε και ακόμη ένας επιβάτης του αυτοκινήτου ο οποίος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο,τη στιγμή που ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει.

Σήμερα, την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών ο Αλέξης Κούγιας, με το δικηγορικό του γραφείο να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει αυτή:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21. Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.

Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται».