ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Δημοσκόπηση «καμπανάκι» για Πατούλη – Η έκπληξη με Σγουρό

Ο Γ. Πατούλης έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των πολιτών αναφορικά με μία νέα υποψηφιότητα του.
Περιφέρεια Αττικής: Δημοσκόπηση «καμπανάκι» για Πατούλη – Η έκπληξη με Σγουρό

Περιφέρεια Αττικής: Δημοσκόπηση «καμπανάκι» για Πατούλη – Η έκπληξη με Σγουρό και το τι πιστεύουν οι πολίτες.

Σημαντικά ευρήματα στο τρίτο και τελευταίο μέρος της δημοσκόπησης της ABACUS για το aftodioikisi.gr (δείγμα 1031 άτομα, από 2 έως 4/3/22), που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής.

-Μετά από 2,5 χρόνια θητείας (σ.σ. από 1/9/2019), σχεδόν 3 στους 4 πολίτες (72,4%) δηλώνουν ότι είναι “καθόλου” (29,3%) και “λίγο” (43,1%) ικανοποιημένοι από το έργο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη (σ.σ. 37,63% στον α΄ και 65,75 στον β΄ γύρο των εκλογών του 2019), έναντι λίγο παραπάνω από 1 στους 5 (22,3%) που απαντούν ότι είναι “απολύτως” (1,5%) και “αρκετά” (20,8%).

-Με αυτά τα δεδομένα, ο Γ. Πατούλης έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των πολιτών αναφορικά με μία νέα υποψηφιότητα του, μετά από τους Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Σγουρό (17,4% στον α΄ γύρο των εκλογών του 2019).

Ιδιαίτερα χαμηλά βρίσκεται και μια υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη που συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, που συζητούν στη ΝΔ ως αντικαταστάτη του νυν περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα:
-Μια υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου αντιμετωπίζεται θετικά από το 26,5% των πολιτών, ουδέτερα από το 33,9% και αρνητικά από το 31,3%.

-Δεύτερος στις θετικές προτιμήσεις έρχεται ο πρώην περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Π. Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με 22,1%, 39,3% ουδέτερες και μόλις 16,4% αρνητικές.

-Ακολουθεί στις θετικές προτιμήσεις ο Γιώργος Πατούλης με 17,9%, ενώ ουδέτερα αντιμετωπίζεται από το 37,8% και αρνητικά από το 38,4% των πολιτών.

-Ακόμη λιγότερες θετικές προτιμήσεις (12,6%) έχει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αντιμετωπίζεται ουδέτερα από το 22,3% και αρνητικά από το 58,4% των πολιτών.

-Τέλος, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δείχνει να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό της περιφέρειας, καθώς το 50,9% επιλέγει το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, ενώ το 33,4% αντιμετωπίζει μια προοπτική υποψηφιότητάς του ουδέτερα. Αναφορικά με τις θετικές γνώμες ανέρχονται σε 7,8% και οι αρνητικές σε 10,8%.

Ο πρώην περιφέρειαρχης, Γιάννης Σγουρός, πριν από λίγο καιρό, μίλησε στον Βασίλη Ταλαμάγκα και την εκπομπή ΝΕΤ 24, στο Rise TV, όπου σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Πατούλη ότι θα ξαναείναι υποψήφιος, υποστήριξε πως ο Γιώργος Πατούλης είπε πως θα ξαναείναι υποψήφιος επειδή δεν γνώριζε ότι θα κατέβει στις εκλογές και ο Γιάννης Σγουρός.

«Δεν ήξερε ότι θα είμαι υποψήφιος εγώ και γι αυτό το είπε (σ.σ. στον Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1). Τώρα θα το… πάρει πίσω», είπε γελώντας ο Γιάννης Σγουρός.

Περιφέρεια Αττικής: Δημοσκόπηση «καμπανάκι» για Πατούλη – Η έκπληξη με Σγουρό

Είχε εικόνα της κατάστασης τότε ο Γιάννης Σγουρός δε… νομίζετε;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Περιφέρεια Αττικής: Δημοσκόπηση «καμπανάκι» για Πατούλη – Η έκπληξη με Σγουρό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.