ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη των Ρομά» (vid)

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά και τα μέτρα που θα παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αγοραστός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη τους, αν και εφόσον δεν ακολουθήσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για...
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη των Ρομά» (vid)

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά και τα μέτρα που θα παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αγοραστός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη τους, αν και εφόσον δεν ακολουθήσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να εμποδίσουν τη διασπορά.

«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα. Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν» αλλά και άλλοι που λένε ότι “ο ιός δεν μας πιάνει εμάς”», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης για 800 ευρώ: Τότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τους επαγγελματίες

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά, Βασίλης Πάντζος, πως προσπαθούν να ενημερώσουν τον οικισμό για τον κίνδυνο που υπάρχει.

«Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει.

Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα… Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες», ανέφερε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη των Ρομά» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.