ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Ανδρέας Μπόμης

Βυθίστηκε στο πένθος η ελληνική δημοσιογραφία
Πέθανε ο Ανδρέας Μπόμης

Φτωχότερη είναι από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η ελληνική δημοσιογραφία.

Ο Ανδρέας Μπόμης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και τους συναδέλφους του.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1938 στον Πειραιά και το 1950 άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία από το περιοδικό Αυτοδιοίκηση, εκδότης του οποίου ήταν ο πατέρας του Παναγιώτης.

Το 1960 προσελήφθη στην Απογευματινή, ως βοηθός του Χάρη Λυμπερόπουλου, ο οποίος ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος.

Στα αθλητικά παρέμεινε επί 24 χρόνια, άσχετα αν στη συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος και αργότερα όλης της εφημερίδας.

Ήταν διευθυντής έκδοσης στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ από το 1984 διετέλεσε αρχισυντάκτης των αθλητικών στο «Έθνος», μετά εκδοτικός σύμβουλος της εφημερίδας, αλλά και γενικός διευθυντής του περιοδικού «Εικόνες».

Υπήρξε εμπνευστής του περιοδικού «Εθνοσπόρ», το οποίο έβγαινε κάθε Δευτέρα σε ιλουστρασιόν χαρτί μαζί με την εφημερίδα.

Έκλεισε τη δημοσιογραφική του διαδρομή στον ΔΟΛ ως επικεφαλής του τμήματος ειδικών εκδόσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής του κυκλοφόρησε έντεκα αθλητικά βιβλία.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.