Πολλά άτομα στην Ελλάδα δικαιούνται επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει από το Νοέμβριο.

Οι εκτιμήσεις είναι πως πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα θα είναι δικαιούχοι φέτος του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πολλά άτομα στην Ελλάδα δικαιούνται επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει από το Νοέμβριο.

Όπως εκτιμάται φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης θα το δικαιούνται πάνω από ένα εκατομμύρια νοικοκυριά. Μάλιστα το ύψος των χρημάτων που θα δίνεται θα είναι διπλάσιο, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να είναι αυξημένα, ενώ το επίδομα θα μπορούν να το πάρουν επίσης αυτοί, που αντί για πετρέλαιο χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Το ποσό θα κυμαίνεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση από 100 ως 750 ευρώ το ανώτερο. Όσον αφορά την επιδότηση που θα πάρει κάποιος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσα παιδιά έχει.

Μία οικογένεια με δύο τέκνα μπορεί να εισπράξει κατά 59% μεγαλύτερο εισόδημα, ενώ με τρία μέχρι και 68%. Ενώ αυτή που δεν έχει κάποιο παιδί θα πάρει κατά 36% περισσότερα χρήματα.

Πηγαίνοντας στα κριτήρια ένταξης ένας άγαμος το δικαιούνταν όταν είχε εισόδημα 12.000 ευρώ, τώρα μπορεί να το πάρει αν εισπράττει 14.000 ευρώ.

Σε περίπτωση κάποιος που έχει οικογένεια το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται στα 20.000 ευρώ. Ενώ από 24.000 για μια οικογένεια που διαθέτει δύο παιδιά, ανεβαίνει στα 26. Τέλος αν μία διαθέτει τρία τέκνα, από τα 26.000 ευρώ πάει στα 29.

Όσον αφορά τώρα την ακίνητη περιουσία. Μέχρι τώρα το δικαιούνταν κάποιος άγαμος που η περιουσία του ανέρχονταν στα 130.000 ευρώ, ενώ πλέον στα 180. Για κάποιον που είναι έγγαμος από τα 250.000 πήγε στα 300.000 ευρώ.

Το θέμα είναι όμως πως ακόμη δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για να πάρει το επίδομα είτε γιατί έχει ακόμα απόθεμα σε πετρέλαιο από την περσινή σεζόν ή περιμένει να το βρει σε χαμηλότερη τιμή.

 

Διαβάστε ακόμη:

Λαζάρου: Προσοχή – Απάτη με τον γνωστό σεφ και τη ΔΕΗ!

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι – Που θα φτάσει