ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η τιμή διάθεσης από την Παρασκευή – Ποιες θα είναι οι τιμές ανά λίτρο

Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάει τη διάθεσή του αυτή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με την επιδότηση της κυβέρνησης να μοιάζει σαν τρύπα στο νερό.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η τιμή διάθεσης από την Παρασκευή – Ποιες θα είναι οι τιμές ανά λίτρο

Σοκάρει η τιμή έναρξης για το πετρέλαιο θέρμανσης της φετινής χρονιάς η οποία θα είναι πολύ πιο υψηλή από την προηγούμενη χρονιά με τον χειμώνα να προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολος.

Η τιμή μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης η οποία προσφέρει επίδομα θέρμανσης με επιδότηση 0,25 ευρώ ανά λίτρο. Οι εκτιμήσεις έδειχναν ότι η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θα ήταν στα 1,60 ευρώ ανά λίτρο και με την επιδότηση θα έπεφτε στα 1,35. Ωστόσο η κατάσταση προβλέπεται να είναι πολύ χειρότερη.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή στην «πρεμιέρα» θα κυμανθεί περίπου στο 1,40 ευρώ/λίτρο με 1,55 ευρώ/λίτρο ΜΑΖΙ με την επιδότηση.

Συγκριτικά, η τιμή εκκίνησης για την περσινή χρονιά ήταν στο 1,16 ευρώ ενώ στο τέλος της, δηλαδή τον Απρίλιο, είχε εκτοξευτεί στο 1,60. Το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει πολλούς πολίτες στο να μη γεμίσουν τις δεξαμενές τους προκαταβολικά από την άνοιξη όπως συνηθίζουν.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι γίνεται με το επίδομα

Όλα αυτά την ώρα που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα (ίσως και την επόμενη) από το Υπουργείο Οικονομικών οι τελικές ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις  όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης.

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, αυτή είναι η ημερομηνία που αναμένεται να ανοίξει το myθέρμανση για τις αιτήσεις οι οποίες αναμένεται να είναι πάνω από 1,3 εκατομμύρια. Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο με τα ποσά να κυμαίνονται από 300 εως 350 ευρώ ενώ διπλασιάζονται για νέους δικαιούχους.

Το επίδομα αν και ανεβασμένο με τις προηγούμενες χρονιές δε φαίνεται να είναι ικανό να σταματήσει την αιμορραγία στα πορτοφόλια των καταναλωτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία ακρίβεια άνευ προηγουμένου.

Ο διπλασιασμός δε του επιδόματος σε όσους πολίτες αλλάξουν τη θέρμανσή τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο δε δείχνει ικανός να αλλάξει την κατάσταση καθώς οι περισσότεροι πολίτες είτε δεν έχουν τη δυνατότητα είτε θα χρειαστεί να πληρώσουν ακριβά για την μετατροπή.

Επίδομα θέρμανσης: Τι να προσέξετε στην αίτηση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

Ελληνοτουρκικά: Αδιανόητη πρόκληση από τον Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά – «Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Συντάξεις Νοεμβρίου 2022: Τότε γίνεται η πληρωμή τους!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η τιμή διάθεσης από την Παρασκευή – Ποιες θα είναι οι τιμές ανά λίτρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις