ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Θρίλερ με τις αλλαγές στις επιδοτήσεις, φόβοι για αυξήσεις «φωτιά»

Ορατός είναι ο κίνδυνος για μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, αν δεν υπάρξει παράταση από τα διυλιστήρια.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Θρίλερ με τις αλλαγές στις επιδοτήσεις, φόβοι για αυξήσεις «φωτιά»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τιμή στο Πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς αν δεν ανακοινωθεί νέα παράταση στην έκπτωση, τότε από αύριο θα πωλείται με αυξημένη τιμή έως και 7,5 λεπτά ανά λίτρο.

Συγκεκριμένα, η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 25 λεπτά το λίτρο από τον κρατικό προϋπολογισμό θα συνεχιστεί έως και την τελευταία ημέρα του χρόνου και μετά θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις τιμές των καυσίμων διεθνώς.

Παράλληλα, μία άλλη επιδότηση που «τρέχει» στα διυλιστήρια και κράτησε την τιμή κοντά στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο, λήγει σήμερα και υπάρχει μεγάλη αγωνία για το αν θα πάρει παράταση, με τις πιθανότητες ωστόσο να είναι μικρές.

Δύο εταιρίες ήταν που είχαν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, με την HELLENiQ ENERGY να παρατείνει έως σήμερα (30/11) την έκπτωση των 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρίες που προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στην ίδια κίνηση είχε προχωρήσει και η Motor Oil μέσω των εταιριών Avin, Shell και Cuclon που είχαν διατηρήσει την ανταγωνιστική τιμολόγηση του καυσίμου.

Έτσι, άπαντες βρίσκονται στην αναμονή προκειμένου να δουν αν θα διατηρηθεί η εν λόγω επιδότηση, καθώς αν δεν δοθεί παράταση, τότε από αύριο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης σε αυξημένη τιμή έως και 7,5 λεπτά ανά λίτρο.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κακοκαιρία «Ariel» η οποία αναμένεται να περάσει και από τη χώρα μας.






 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο θέρμανσης: Θρίλερ με τις αλλαγές στις επιδοτήσεις, φόβοι για αυξήσεις «φωτιά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.