ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμή φωτιά για φέτος – Πότε ξεκινά η διάθεση!

Πολύ υψηλή για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, που θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διάθεσης του.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμή φωτιά για φέτος – Πότε ξεκινά η διάθεση!

Για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις τιμές που θα κυμανθεί φέτος μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε καλεσμένος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Έτσι στην ερώτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, είπε: «Από τον Ιανουάριο είχαμε μικρές αλλά σταθερές αυξήσεις σε καθημερινή βάση, και έτσι αθροιστικά φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε υπερβεί το 20% στην αύξηση της τιμής του καυσίμου στο διυλισμένο προϊόν».

Ενώ στη συνέχεια εξήγησε: «το αργό πετρέλαιο επιβαρύνει το διυλισμένο στο κομμάτι του προ φόρων. Άρα έχουμε και κάποιους υψηλούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον ΦΠΑ που επιβαρύνουν την τιμή, αλλά στην τιμή των προ φόρων έχει επιβαρυνθεί αρκετά».

Μάλιστα ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι αν η διάθεση άρχισε σήμερα, η τιμή θα ήταν στα 80 λεπτά το λίτρο, ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου που αναμένεται ο ίδιος να αρχίσει η διάθεση, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα από 1,020 ευρώ έως 1,050 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, περίπου 1.020 με 1.050 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Ελλάδας: Μένει μέχρι να φύγει ο Φαν΄τ Σχιπ!

ΠΑΟΚ: «Τελικός» για τον Κούρτιτς πριν την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν groups για εύρεση δουλειάς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμή φωτιά για φέτος – Πότε ξεκινά η διάθεση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.