ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι – Που θα φτάσει

Ρεκόρ τριετίας σημείωσε η τιμή του Πετρελαίου την Παρασκευή (15/10). Η άνοδος της τιμής αναμένεται να συνεχιστεί.
Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι – Που θα φτάσει

Οι τιμές στο πετρέλαιο κυμάνθηκαν στα 85 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή στα τελευταία τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent άγγιξε τα 85,10 δολάρια.

Με την είσοδο στου χειμερινούς μήνες, αλλά και με την ανάκαμψη από την πανδημία και τις άρσεις των ταξιδιωτικών περιορισμών, η ζήτηση για πετρέλαιο έχει αυξηθεί. Ακόμη, οι προβλέψεις για έλλειμα προσφορά μέσα στους επόμενους μήνες έχει ενισχύσει την κινητικότητα στην πετρελαϊκή αγορά.

Στις ΗΠΑ, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω του Κορονοϊού θα αρθούν από τις 8 Νοεμβρίου για όλους τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους πολίτες. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση των πτήσεων και αύξηση της ζήτησης για καύσιμα σε αεροσκάφη.

Η αύξηση αναμένεται να συνεχιστεί – Που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου

Οι προβλέψεις για τις τιμές πετρελαίου για τον χειμώνα αλλά και τα επόμενα χρόνια είναι δυσοίωνες.

Ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής της αγοράς OANDA, ανέφερε πως για να ανακοπεί η άνοδος της τιμής πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός πραγμάτων: να έχει ζεστό καιρό στο βόρειο ημισφαίριο, ο ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή και η αμερικάνικη κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου.

Οι προβλέψεις αύξησης της ζήτησης σε βαρέλια πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα είναι χαρακτηριστική.

Η Golden Sachs στις δικές της εκτιμήσεις προβλέπει σταθεροποίηση των τιμών για τα επόμενα χρόνια στα υψηλότερα επίπεδα.

Η πρόβλεψη της τράπεζας για το αργό Brent δίνει την τιμή των 85 δολαρίων για τα επόμενα χρόνια καθώς η ζήτηση θα συνεχίσει να είναι μεγαλύτερη της προσφοράς.

«Αυτό δεν είναι ένα παροδικό χειμερινό σοκ όπως θα μπορούσε να είναι για το αέριο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα η μιας μόνιμης υψηλής τιμής για το πετρέλαιο », δήλωσε ο Damien Courvalin στο CNBC.

Το βασικό σενάριο της Goldman Sachs για την τιμή του αργού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους προβλέπει ότι θα φτάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι – Που θα φτάσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις