×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πέτρος Κόκκαλης – Ευρωβουλή: Μπήκε οριστικά


    Sportime Team

Πέτρος Κόκκαλης – Ευρωβουλή: Μπήκε οριστικά


Πέτρος Κόκκαλης – Ευρωβουλή: Στόχος επετεύχθη… Κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή ο άλλοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League.

Ο 49χρονος κατέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει τι θα γίνει. Ο λόγος ήταν πως χρειαζόταν να ξεκαθαρίσει εάν θα πάρει μία έδρα το ΜέΡΑ του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την Τρίτη (28/5) έγινε γνωστό πως το κόμμα του Βαρουφάκη τελικά μένει εκτός. Πήρε 2,99%, έχασε τη μοναδική έδρα που διεκδικούσε και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε άλλη μία έδρα. Από τις πέντε πάει στις έξι και έτσι άνοιξε ο δρόμος… Ο Πέτρος Κόκκαλης πάει στην Ευρωβουλή.

Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κωνσταντίνος Αρβανίδης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης ήταν οι πρώτοι πέντε και ο Κόκκαλης πάει με 92.947 ψήφους. Οι Παπαδημούλης και Κούλογλου είχαν εκλεγεί και την προηγούμενη φορά και διατηρούν τις θέσεις τους. Οι άλλοι τέσσερις θα πάρουν τώρα μία πρώτη γεύση για τα νέα τους καθήκοντα.

Από εκεί και πέρα, οκτώ έδρες θα έχει η Νέα Δημοκρατία. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης είναι οι εκλεκτοί της.

Τέλος, από δύο έδρες πήραν το ΚΙΝΑΛ (Νίκος Ανδρουλάκης, Εύα Καϊλή), το ΚΚΕ (Κώστας Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος) και η Χρυσή Αυγή (Ιωάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου).