ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτρος Τατσόπουλος: Eμετικοί χαρακτηρισμοί για ανεμβολίαστους – Τους είπε «άρρωστους» και «πρεζόνια»!

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ, και σε ένα ντελίριο κοινωνικού ρατσισμού, αποκάλεσε «τοξικομανείς», «άρρωστους» και «πρεζόνια» τους ανεμβολίαστους πολίτες!
Πέτρος Τατσόπουλος: Eμετικοί χαρακτηρισμοί για ανεμβολίαστους – Τους είπε «άρρωστους» και «πρεζόνια»!

Εμετικούς χαρακτηρισμούς που αποπνέουν ολοφάνερο κοινωνικό ρατσισμό προς συμπολίτες μας, χρησιμοποίησε ο Πέτρος Τατσόπουλος ως καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα.

Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΝΔ, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και κλήθηκε να σχολιάσει τις δίκαιες αντιδράσεις των υγειονομικών σε αναστολή εναντίον του ανήθικου εκβιαστικού διλήμματος που έθεσε ο Θάνος Πλεύρης. Το οποίο ουσιαστικά ήταν ένα τελεσίγραφο του «ή εμβολιάζεσαι ή δεν ξαναεπιστρέφεις στο ΕΣΥ».

Και αντί ο Πέτρος Τατσόπουλος να δείξει έστω μια υποτυπώδη ευαισθησία για το δράμα αυτών των ανθρώπων που εκβιάζονται με στυγνό τρόπο από την κυβέρνηση, παρουσιάστηκε ως «βασιλικότερος του βασιλέως», κάνοντας μια κακοήθη επίθεση προς τους υγειονομικούς και όλους γενικότερα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Τους ανθρώπους που πιστεύουν για κάποιους λόγους, δικούς τους, εντελώς παράλογους, ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο ή κάποια συνομωσία πίσω απ’ όλα αυτά, τους αντιμετωπίζουμε με κατανόηση, εγώ λέω ότι τους αντιμετωπίζουμε λίγο σαν τους τοξικομανείς, λίγο σαν τα πρεζόνια. Δείχνεις κατανόηση, είναι άρρωστος ο άλλος. Θα κάνεις ό, τι μπορείς για να γίνει καλά, άλλα είναι άρρωστος».

Ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε κατά ιστοσελίδων και εφημερίδων, που «γράφουν εφιαλτικούς τίτλους» και τους χαρακτήρισε «εμπόρους ναρκωτικών» που «πουλάνε» φόβο στους «τοξικομανείς» ανεμβολίαστους.

Δεν είχε να πει την παραμικρή καλή κουβέντα γι’ αυτούς τους ανθρώπους (τους υγειονομικούς σε αναστολή) που πέρυσι η κοινωνία τους χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια και φέτος η κυβέρνηση τους πέταξε στον δρόμο ο κ. Τατσόπουλος;

Έχει χαθεί κάθε έννοια τσίπας και έχει επικρατήσει απόλυτη πολιτισμική παρακμή στην ελληνική τηλεόραση. Πρώην βουλευτής βγαίνει σε κανάλι προβαίνει σε ξεκάθαρη ρητορική μίσους και αποκαλεί «πρεζόνια» τους συμπολίτες του, σα να είναι κάτι το φυσιολογικό! Και ο δημοσιογράφος συμφωνεί!

Μένει πραγματικά άναυδος κανείς από τέτοιους απίστευτους χαρακτηρισμούς που προάγουν τη στοχοποίηση, τον διχασμό, την ισοπέδωση και τον κοινωνικό ρατσισμό. Θυμίζουν σκοτεινές ιδεολογίες που αιματοκύλισαν τον κόσμο, και θεωρούσαν «άρρωστες» συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ή «υποδεέστερα» συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα. Πάνω σε τέτοιες αντιλήψεις «πάτησαν» διάφορα φασιστικά τερατουργήματα.

Τι σχέση μπορεί να έχει με «τοξικομανή» κάποιος πολίτης που ασκεί το δικαίωμα του περί προαιρετικότητας του εμβολίου; Γιατί φταίει ο πολίτης, αν δεν τον έπεισε η τραγική πειθώ της κυβέρνησης; Και γιατί χρησιμοποιεί έναν απαίσιο και υποτιμητικό χαρακτηρισμό (πρεζόνια) που προσβάλλει κατάφορα τους πραγματικούς τοξικομανείς, που παλεύουν με τον εφιάλτη των ναρκωτικών;

Γιατί είναι «άρρωστος» και «φαντασμένος» κάποιος που πιστεύει πως η πανδημία σαφώς εργαλειοποιείται από κέντρα λήψεως αποφάσεων και think tanks, ενώ αποδεδειγμένα ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που τα πάντα είναι εκμεταλλεύσιμα και τα πάντα αντιμετωπίζονται ως ευκαιρίες υπερκέρδους; Από ποια… σύννεφα έπεσε ο κ. Τατσόπουλος και βρέθηκε στον – πάντα φιλόξενο για ρητορική μίσους – ΣΚΑΪ;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτρος Τατσόπουλος: Eμετικοί χαρακτηρισμοί για ανεμβολίαστους – Τους είπε «άρρωστους» και «πρεζόνια»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.