ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτρος Τζαμαλούκας στο Sportime: «Αθήνα και πάλι Αθήνα!»

Η συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιώργου Βουλγαράκη
Πέτρος Τζαμαλούκας στο Sportime: «Αθήνα και πάλι Αθήνα!»

O Πέτρος Τζαμαλούκας παραχωρεί συνέντευξη στο Sportime.gr!

Από το σκουός στην πολιτική. Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να κρατά δύο μπαλάκια;

Ο Πέτρος Τζαμαλούκας φιλοδοξεί να τα συνδυάσει, καθώς εκτός από ομοσπονδιακός προπονητής έχει θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Βουλγαράκη.

«Αθήνα και πάλι Αθήνα», λοιπόν. Ιδού τι μας είπε ο δραστήριος αυτός αθλητής, προπονητής και πολιτευόμενος.

-Όπως καταλαβαίνετε, το… σερβίς της συνέντευξης θα έχει σπορ απόχρωση. Πρωταθλητής Ελλάδας 2003 & 2016 στο σκουός και Νο105 στον κόσμο. Θα μας συμπτύξετε την αθλητική σας πορεία;

«Και λογικό θα είναι αυτό καθώς όλη μου την ζωή την θυμάμαι με ένα σορτσάκι και μια τσάντα με ρακέτες στην πλάτη!

Γεννήθηκα το 1975 στο Θησείο, όπου και συνεχίζω να ζω, έχω αναδειχθεί Βαλκανιονίκης & Πρωταθλητής Ελλάδας με καλύτερη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη την 105η όπως πολύ σωστά αναφέρατε.

Έκανα όπως καταλαβαίνετε το τουρ με πολλά ταξίδια κάθε εβδομάδα, κάτι πολύ απαιτητικό, ανταγωνιστικό και κουραστικό αλλά συνάμα και πολύ ευχάριστο για μένα καθώς ήταν κάτι που το ήθελα από μικρός.

Το πιο σημαντικό είναι όμως η διάρκεια καθώς συμμετέχω ανελλιπώς στην Εθνική ομάδα τα τελευταία 25 χρόνια, από το 1994. Ευτηχώς δεν είχα τραυματισμούς στην καριέρα μου και είχα την τύχη να ζήσω μια γεμάτη καριέρα».

Το σκουός σήμερα

-Εν συνεχεία γίνατε κάτοχος του προπονητικού διπλώματος της European Squash Federation στο Level 2 και ομοσπονδιακός τεχνικός. Ποια είναι η τωρινή εικόνα του σκουός στην Ελλάδα;

«Ναι, έτσι είναι, τα τελευταία χρόνια είμαι προπονητής της αγωνιστικής ομάδας στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών συνοδεύοντας επίσης τις Εθνικές μας ομάδες εφήβων/νεανίδων στο εξωτερικό.

Το σκουός στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και πενήντα χρόνια με διεθνή τουρνουά, παλαιούς πρωταθλητές και Εθνικές ανδρών που πρωταγωνιστούσαν και στο εξωτερικό όμως μόλις τα τελευταία χρόνια με την ενεργή συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας της ΕΦΟΑ, που είναι ίδια με του τένις, και του Πρόεδρου της κ. Σπύρου Ζανιά το σκουός έχει αποκτήσει μια δυναμική στις μικρές ηλικίες και ευελπιστώ σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας που πρέπει να ακολουθηθεί και με κατασκευή περισσοτέρων γηπέδων.

Αυτή την στιγμή οι αθλητές της ακαδημίας μου κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα επαγγελματικά τουρνουά του εξωτερικού με τη Λένια Γκιθκοπούλου να βρίσκεται κιόλας στο Νο 180 της παγκόσμιας κατάταξης και του Κυριάκου Τζανάκη στο Νο 470.

Από εκεί και πέρα όμως στην ακαδημία μου υπάρχουν και ο 14χρονος Φώτης Ζαφειρίου, και οι Οδ. Μενεξέλης, Φλωρόπουλος, Κορακιανίτη, Πυλιχός, Μπάτσικας, οι αδερφές  Θεοδωρακοπούλου, οι αδερφοί Μαζαράκη κ.α. που ανοίγουν σιγά σιγά τα φτερά τους και θα δούμε πολλά σύντομα και από αυτούς».

O Πέτρος Τζαμαλούκας εν δράσει

Πέτρος Τζαμαλούκας και πολιτική

-Πλέον, κρατάτε δύο μπαλάκια: ένα για το αγαπημένο σας άθλημα και ένα για την πολιτική. Τι σας ώθησε να τα διπλασιάσετε; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

«Παρατηρώντας την έλλειψη γηπέδων σκουός και την εγκατάλειψη πολλών αθλητικών χώρων στα όρια του Δήμου και όντας πολίτης αυτής της πόλης από την γέννηση μου ένιωσα την ανάγκη να πω φτάνει πια και να συμβάλλω και εγώ στην προσπάθεια στο να γίνει αυτή η πόλη κέντρο αθλητισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την διάρκεια του χρόνου και επίσης να δημιουργήσουμε αθλητικούς χώρους που θα τους χαρούν τα παιδιά μας.

Εμένα με ενδιαφέρει ο αθλητισμός και αφήνω την καθαριότητα την ασφάλεια και τα υπόλοιπα σε αυτούς που τα έχουν σπουδάσει και μελετήσει όλη τους την ζωή. Εμένα ο χώρος μου είναι αυτός του αθλητισμού και εκεί θα παραμείνω και πιστεύω ότι μπορώ να γίνω πολύ χρήσιμος για αυτό από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου στους πολίτες της Αθήνας».

-«Αθήνα και πάλι Αθήνα». Θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε μερικά από τα πλάνα του συνδυασμού σας που έχουν αθλητική απόχρωση;

«Μέσα από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό απέκτησα πολύτιμες εμπειρίες σχετικά με την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Βίωσα πρωτοποριακές ιδέες και τον μοντέρνο τρόπο διαχείρισης μιας πόλης που στόχο είχαν την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων της μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Έχοντας λοιπόν τις παραπάνω εμπειρίες και μέσα από τις καθημερινές μου περιπλανήσεις στην πόλη μας αναζητώντας νέους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας ζητώ την στήριξη και την ψήφο σας που θα μου επιτρέψει να βοηθήσω τον Γιώργο Βουλγαράκη να εφαρμόσει έναν νέο τρόπο διαχείρισης στην Αθήνα μας.

«Προτεραιότητα μας είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το δικό του σπίτι»

Ξέρω ότι και ο Γιώργος, ο οποίος μπορώ να σας αποκαλύψω ότι αθλείται καθημερινά, ενδιαφέρεται εκτός των άλλων στο να δημιουργήσει έναν πόλο αθλητισμού στην πόλη διότι πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην υγεία των κατοίκων της και σε μια ευχάριστη καθημερινότητα τους που θα παραμερίσει τα προβλήματα τους και θα τους κάνει να χαμογελάσουν.

Βεβαίως σαν γνήσιοι Αθηναίοι και Παναθηναϊκοί προτεραιότητα μας είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το δικό του σπίτι. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο τόσο ιστορικός σύλλογος είναι ο πλέον αδικημένος και δικαιούται όχι μόνο να αποκτήσει μια καυτή έδρα αλλά και την πλέον υπερσύγχρονη στην Ελλάδα και ίσως και την Ευρώπη. Εμείς θα συμβάλλουμε και θα βοηθήσουμε σε αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

-Γνωρίζουμε τη δική σας ταύτιση με το σκουός. Ποιο ή ποια είναι τα σπορ που έχει αδυναμία ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Βουλγαράκης;

«Ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι φανατικός τενίστας και με πολλές διακρίσεις στα τουρνουά των βετεράνων. Εγώ επιθυμώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ διότι πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ο κατάλληλος Δήμαρχος Αθηναίων.

Σε όποιο πόστο και αν έχει βρεθεί έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός και για αυτό ζήτω την στήριξη σας σε εμένα αλλά και στον Γιώργο Βουλγαράκη. Αθήνα και πάλι Αθήνα!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτρος Τζαμαλούκας στο Sportime: «Αθήνα και πάλι Αθήνα!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.