ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: «Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα νέα έκτακτα μέτρα τόνισε ότι δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα. «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως έχει μεγάλη...
Πέτσας: «Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα νέα έκτακτα μέτρα τόνισε ότι δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γώγος: «Κοντά σε lockdown η Αττική – Πιθανή παράταση των μέτρων μέχρι Μάρτιο»

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες», σημείωσε.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους. «Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό.», είπε σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Για τι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Για τα σχολεία είπε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι’ αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά.

Σχετικά με τις ΜΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη, στο σύστημα υγείας.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέφυγε ο Αυγενάκης στη Βουλή: «Τι θέλετε να πείτε; Ότι κ@λ@βαράνε οι υπάλληλοι του υπουργείου;»

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Μαγνησία – Έκτακτο μήνυμα από το 112!

Βιέννη Τώρα: Βίντεο ΣΟΚ από την επίθεση στο κέντρο της Αυστρίας

Μαρτίνς για Φορτούνη: «Μας ενημέρωσε ότι ήταν τραυματίας»

Όλες οι ειδήσεις από το Sportime σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: «Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.