ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: «Δεν χρειάζονται εικόνες συνωστισμού – Σύντομα θα ξέρουμε για το Πάσχα – Πως θα ενισχυθεί η εστίαση»

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε για την πορεία με τον Κορονοϊό, αν θα υπάρξει μετακίνηση προς τα χωριά το Πάσχα και άλλα θέματα.
Πέτσας: «Δεν χρειάζονται εικόνες συνωστισμού – Σύντομα θα ξέρουμε για το Πάσχα – Πως θα ενισχυθεί η εστίαση»

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε για την πορεία με τον Κορονοϊό, αν θα υπάρξει μετακίνηση προς τα χωριά το Πάσχα και άλλα θέματα.

Ενώ τα κρούσματα του Κορονοϊού συνεχίζουν να βρίσκονται πολύ ψηλά. Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του στο Open, έκανε γνωστές τις σκέψεις της κυβέρνησης για αρκετά θέματα.

Πρώτα απ’ όλα για να έχουν το δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού ανέφερε: Ήδη γίνεται ενημέρωση στους Έλληνες του εξωτερικού πως θα προσπαθήσουμε να ψηφίζουν με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Για να τα καταφέρουμε όμως χρειάζεται να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές ένας σχετικός νόμος.

Οπότε χρειάζεται και η συμφωνία της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων για να περάσει».

Για το ενδεχόμενο το Πάσχα ο κόσμος να μπορεί να πάει στο χωριό του είπε: «Υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση μετά από 14 μήνες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων.

Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα αφορά τον Πάσχα».

Για την χρησιμοποίηση των rapid test: Είναι πολύ βασικό όπλο μαζί με rapid test. Απομονώσαμε ασυμπτωματικούς και στην βουλή. Το ίδιο έγινε και με άτομα στην καθαριότητα και την βοήθεια στο σπίτι. Θα δούμε αν θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Είναι πολύ σημαντικά για να περιορίσουμε την διασπορά του ιού».

Για τις εικόνες στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα: «Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί, Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειατεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις».

Τέλος για την ενίσχυση της εστίασης και των δήμων σημείωσε: «Το πρώτο βήμα που κάναμε ήταν να επεκτείνουμε τις μισθώσεις για δύο χρόνια. Πολλά δισεκατομμύρια χρέη υπάρχουν από τον Φεβρουάριο του 20 μέχρι τώρα. Έχουμε θεσπίσει 100 δόσεις για την αποπληρωμή τους μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Για να στηρίξουμε τους δήμους δώσαμε 187.1 εκατομμύρια.

Όσον αφορά την εστίαση θα τους δώσουμε πολύ παραπάνω εξωτερικό χώρο για να κινηθούν ως τον επόμενο Οκτώβριο για να μην υπάρξει συνωστισμός και να κάνουν και την δουλειά τους».

Θεμιστοκλέους: «Δεν θα γίνουν τα εμβόλια με J&J – Τέλος Ιουνίου θα είναι εμβολιασμένοι οι σαραντάρηδες»

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και εκπαιδευτών στους δρόμους – Ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: «Δεν χρειάζονται εικόνες συνωστισμού – Σύντομα θα ξέρουμε για το Πάσχα – Πως θα ενισχυθεί η εστίαση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.