ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: Γκρέμισε άθελα του το αφήγημα της κυβέρνησης – «Όχι εκλογές το 2022 γιατί θα μας τιμωρήσει ο κόσμος»

Μπορεί διάφορες δημοσκοπήσεις να δείχνουν «τα δικά τους», άλλα ο Στέλιος Πέτσας ομολόγησε πως οι εκλογές το 2022 θα ήταν πανωλεθρία για την κυβέρνηση.
Πέτσας: Γκρέμισε άθελα του το αφήγημα της κυβέρνησης – «Όχι εκλογές το 2022 γιατί θα μας τιμωρήσει ο κόσμος»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη ανταγωνίζεται ο Στέλιος Πέτσας τον τελευταίο καιρό, στο ποιος θα εκθέσει περισσότερο το Μαξίμου με ανεκδιήγητες τοποθετήσεις ή εξόφθαλμες πολιτικές γκάφες. Η αλήθεια είναι πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει πολύ έδαφος να καλύψει για να φτάσει το μεγαλείο του κ. Γεωργιάδη, άλλα σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Αφού ο κ. Πέτσας ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση «ακολουθεί μαρξιστική πολιτική» και ανάγκασε τους πτυχιούχους πολιτικών επιστημών να εκσφενδονίζουν τα πτυχία τους από το παράθυρο, η επόμενη πολιτική στραβοτιμονιά του κ. Πέτσα ήρθε για να απογυμνώσει εντελώς το αφήγημα της κυβέρνησης.

Πέτσας: Όχι εκλογές γιατί ο κόσμος θα θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση

Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega, ρωτήθηκε για το σενάριο να γίνουν πρόωρες εκλογές και υποστήριξε πως δεν θα γίνουν εκλογές το 2022, γιατί είναι ακατάλληλες οι συγκυρίες, και ο κόσμος θα σπεύσει να τιμωρήσει την κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας είπε: «Όχι δεν βλέπω εκλογές το 2022, πρώτον γιατί ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός πάντα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2021, και δεύτερον γιατί όταν είμαστε σε περίοδο αναταραχής όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος τα βγάζει με δυσκολία να θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία».

Δηλαδή τι παραδέχθηκε ο κ. Πέτσας σε αυτήν την σπάνια κρίση ειλικρίνειας;

Πως οι δημοσκοπήσεις που αραδιάζονται – η μία μετά την άλλη – και εμφανίζουν διψήφια διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα είναι «πέτσινες»; Πως τα πραγματικά ποσοστά της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση; Πως η οργή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που διαφαίνεται πολιτική πανωλεθρία σε ενδεχόμενες εκλογές; Πως η κυβέρνηση κανονίζει τον χρόνο των εκλογών – όχι σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον – άλλα ανάλογα το τι εξυπηρετεί τις μικροκομματικές επιδιώξεις της;

Και που εξαφανίστηκε το αφήγημα της κυβέρνησης, περί εξαιρετικής διαχείρισης της ακρίβειας, της πανδημίας και όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες; Γιατί να θέλει η κοινωνία να τιμωρήσει την κυβέρνηση, αν όλα λειτούργησαν τόσο καλά;

Η δήλωση – γκάφα του κ.  Πέτσα που κάνει φύλλο και φτερό την επικοινωνιακή βιτρίνα της κυβέρνησης ήταν φυσικό να συζητηθεί ευρέως στα social, και να προκαλέσει την δυσαρέσκεια του περιβάλλοντος του Μαξίμου. Οπότε δεν άργησε και η στιγμή να του ζητηθεί να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, μήπως μαζέψει κάτι από τα ασυμμάζευτα.

Ο κ. Πέτσας τοποθετήθηκε εκ νέου δηλώνοντας πως: «Η διαστρέβλωση (σ.σ. των λεγομένων του) δεν είναι πολιτική. Οι πολίτες ζητούν σταθερότητα και ασφάλεια. Και εμπιστεύονται την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που με σύνεση και ενότητα οδηγεί τη χώρα μπροστά. Και αποστρέφονται την πολιτική παραφροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει εκλογές, ενώ τις τρέμει».

Επιστροφή στο γνωστό κυβερνητικό «ποίημα» έκανε δηλαδή ο κ. Πέτσας, αν και σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να αντιστρέψει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από όσα είχε ομολογήσει κατά λάθος. Αυτό που έμεινε, είναι πως η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές στην παρούσα στιγμή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: Γκρέμισε άθελα του το αφήγημα της κυβέρνησης – «Όχι εκλογές το 2022 γιατί θα μας τιμωρήσει ο κόσμος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.