ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: «Μέτρα και τα Χριστούγεννα» – Τι σκέφτεται η κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του στο Mega, έκανε γνωστό πως τα μέτρα θα παραταθούν και τα Χριστούγεννα. Όμως δεν θα υπάρξει lockdown ή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Πέτσας: «Μέτρα και τα Χριστούγεννα» – Τι σκέφτεται η κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε στο Mega, τι σκέφτεται η κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση, γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξαν κάποια πράγματα όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Αυτά λοιπόν είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια, όπως έγραψε νωρίτερα το Sportime.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα όμως τοποθετήθηκε στο Mega, o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Αρχικά σημείωσε πως την κατάσταση που υπάρχει τώρα με τον ιό την είχαν προβλέψει. Ενώ πιστεύει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, που πάντα τους ακούν, πως η κατάσταση θα βελτιωθεί από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Γι’ αυτό δίνουν «μάχη» για την τρίτη δόση, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση με τον ιό. Στην συνέχεια κάλεσε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να το πράξουν, για την δική τους προστασία. Eνώ είπε πως δύσκολα θα πάρουν επιπλέον μέτρα για τα Χριστούγεννα. Όμως οι περιορισμοί που υπάρχουν τώρα δύσκολα θα αρθούν την περίοδο των εορτών.

Όσον αφορά τον ενδεχόμενο να υπάρξει lockdown το απέκλεισε, τονίζοντας πως το ΕΣΥ μπορεί με τα πολλά κρούσματα να έχει πρόβλημα ώστε να διεξάγει τα προγραμματισμένα χειρουργεία του. Όμως η επίταξη των ιδιωτικών κλινών θα βοηθήσει στο όλο πρόβλημα.

Τέλος έκανε γνωστό πως δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους τομείς. Δεν βλέπουν τον λόγο να το κάνουν, από την στιγμή που τα ποσοστά εμβολιασμού σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής είναι αρκετά υψηλά.

Εκεί που το επέβαλαν δούλεψε. Ενώ όσον αφορά την εστίαση, τα νέα μέτρα θα την θωρακίσουν στον βαθμό που είναι απαραίτητο. Ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα. Ώστε τα πράγματα να πάνε αρκετά καλύτερα στην συνέχεια στο θέμα με το ιό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: «Μέτρα και τα Χριστούγεννα» – Τι σκέφτεται η κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.