ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν τα σύνορα

Βόρεια Ελλάδα: Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, ο Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε για την εφαρμογή νέων μέτρων. Δείτε αναλυτικά τι είπε.
Πέτσας: Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν τα σύνορα

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, ο Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε για την εφαρμογή νέων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή στις 06:00 κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Στα βόρεια σύνορα θα παραμείνουν ανοικτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

13033: Τι στέλνω για να πληρώσω τον λογαριασμό μου σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και κινητή τηλεφωνία

Επιπλέον, όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της τήρησης των μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.


 

Ο Πέτσας προειδοποιεί για καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης

Γι’ αυτό τον λόγο, είπε, ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη δημοτική αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισημάνει πως η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει κρίσιμη, ενώ τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα τελευταία νέα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν τα σύνορα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.