ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: «Ο κορονοϊός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας»

Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση του, απηύθυνε νέο κάλεσμα στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία με την πανδημία του κορονοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε:  «Όλο το 2020 είναι αλλιώς. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον πόλεμο κατά της πανδημίας....
Πέτσας: «Ο κορονοϊός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας»

Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση του, απηύθυνε νέο κάλεσμα στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε:  «Όλο το 2020 είναι αλλιώς. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον πόλεμο κατά της πανδημίας. Επομένως, πρέπει να κάνουμε αυτό που μας λένε οι ειδικοί, να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα, να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, να προσέχουμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, να φοράμε τη μάσκα μας και να κρατάμε τις αποστάσεις όπου αυτό είναι εφικτό…

Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας να γίνει ήρωας, απλά τηρώντας τα μέτρα των ειδικών. Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας. Αυτός είναι ο πόλεμος που δίνουμε αυτή τη στιγμή. Να στηρίξουμε τα μέτρα, ας μην βιαζόμαστε. Ας κάνουμε αυτή τη μικρή θυσία αλλαγής του τρόπου της καθημερινότητάς μας και των προγραμματισμένων διακοπών μας, προκειμένου να φτάσουμε με ασφάλεια στη λήξη της πανδημίας.

Και ασφάλεια θα έρθει μόνο όταν θα έχει εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό πληθυσμού με τα εμβόλια που φαίνεται να είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Και είναι θέμα λίγων μηνών, για να φτάσουμε σε αυτό το στόχο…», τόνισε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, μία εορταστική περίοδο με μέτρα προστασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο έργο του συστήματος Υγείας, χαρακτηρίζοντας ως «απογοητευτικό» τον αριθμό όσων έχουν ανταποκριθεί.

“«Έχουμε πει ότι θα ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και με προσωπικό και με εξοπλισμό. Πράγμα το οποίο κάναμε. Μιλάμε για επάνω από 7.000 προσλήψεις σε προσωπικό. Είχαμε πει, επίσης, ότι θα χρησιμοποιήσουμε τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Πράγμα το οποίο κάναμε από το Μάιο και μετά και φτάσαμε μέχρι να επιτάξουμε ιδιωτικές κλίνες. Κάναμε έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν. Δυστυχώς, η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη. Μόνο οκτώ γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας…Είναι ένας αριθμός απογοητευτικός και καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να ακούσουν την έκκληση του υπουργείου και της κοινωνίας να συνδράμουν στο έργο του συστήματος υγείας…», σημείωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: «Ο κορονοϊός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ