ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται αυξήσεις και αναδρομικά

Ο ΕΦΚΑ καλείται να ολοκληρώσει την επεξεργασία των αυξήσεων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά .
Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται αυξήσεις και αναδρομικά

Ο ΕΦΚΑ καλείται να ολοκληρώσει την επεξεργασία των αυξήσεων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά.

Περίπου 200.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης δικαιούνται νέες αυξημένες συντάξεις αλλά και αναδρομικά.

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να ολοκληρώσουν το επόμενο 15νθήμερο την επεξεργασία των αυξήσεων στις κύριες συντάξεις και των νέων αναδρομικών σε περίπου 200.000 συνταξιούχους που διένυσαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Οι αυξήσεις απορρέουν από τον νόμο Βρούτση (Φεβρουάριος 2020) που βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου.

Η απώτερη ημερομηνία-στόχος του φορέα για την πληρωμή των ποσών είναι η 30ή Ιουνίου. Όπως αναφέρουν πηγές του ΕΦΚΑ, ακόμα και αν δεν καταστεί δυνατό να πιστωθούν τα ποσά μαζί με τις συντάξεις του Ιουλίου του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες αρχίζουν να πληρώνονται στις 24 Ιουνίου, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα λίγες ημέρες αργότερα με εμβόλιμη πληρωμή και έως τις 30 Ιουνίου.

Στην ώρα τους, ωστόσο, με τις συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τι είπε στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν

Masterchef: Ο Τελικός που ακυρώθηκε, νικητές και οι δυο φιναλίστ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται αυξήσεις και αναδρομικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.