ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιο σύνταγμα; Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει: «100 συνταγματολόγοι να χτυπάνε το κεφάλι τους, θα ισχύσει ο νόμος μας»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτίθεται κατά των κορυφαίων συνταγματολόγων της χώρας που κατακεραύνωσαν την γνωμοδότηση Ντογιάκου για τις υποκλοπές.
Ποιο σύνταγμα; Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει: «100 συνταγματολόγοι να χτυπάνε το κεφάλι τους, θα ισχύσει ο νόμος μας»!

Αναμφισβήτητα ο Άδωνις Γεωργιάδης με την έως τώρα πορεία του έχει αποδείξει πως αποτελεί μια πολυσχιδής προσωπικότητα που φέρει άποψη επί παντός επιστητού, είτε γνωρίζει το αντικείμενο που σχολιάζει – είτε όχι. Έτσι, εκτός από λαοφιλής βιβλιοπώλης, διαφημιστής σούπερ μάρκετ, πολιτευόμενος «Άη Βασίλης», σχολιαστής μεταγραφών του ποδοσφαίρου και υπουργός Ανάπτυξης βεβαίως – βεβαίως, προσφάτως έδειξε πως διαθέτει και την ιδιότητα του… «συνταγματολόγου».

Τις τελευταίες ημέρες η γνωμοδότηση που εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που αναφέρει πως δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, έχει δεχθεί ανελέητο σφυροκόπημα από πλήθος συνταγματολόγων που κάνουν λόγο για σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα του κ. Ντογιάκου.

Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra το βράδυ της Πέμπτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης όντας σε μια εξαιρετικά «στριμωγμένη» θέση λόγω της γενικευμένης κατακραυγής ενάντια στις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, ξεκίνησε τα μαθήματα… συνταγματολογίας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «βγει και από πάνω» ο υπουργός, επιχείρησε να μειώσει τη σημασία της παρέμβασης των 16 συνταγματολόγων από όλο το δημοκρατικό τόξο που κατήγγειλαν την απαράδεκτη και αντισυνταγματική παρέμβαση Ντογιάκου. Έτσι, δείχνοντας το «μεγαλείο» της δημοκρατικής συνείδησης που τον διακατέχει, διέγραψε μονομιάς τις εισηγήσεις όλων των συνταγματολόγων.

«Ένας νόμος που ψηφίζει η Βουλή μέχρι να κριθεί αντισυνταγματικός ισχύει» και συνέχισε λέγοντας: «100 συνταγματολόγοι να μαζευτούν στο Σύνταγμα και να βαράνε το κεφάλι τους στο πάτωμα, ο νόμος ισχύει. Το καταλαβαίνετε αυτό;».

Πρόσθεσε δε ότι: «Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι ένας άνθρωπος που μόνος του κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων και παράγει νομικά αποτελέσματα» ενώ ισχυρίστηκε : «πρέπει να τεθεί στην κρίση ενός δικαστηρίου».

Ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης ομολογεί πως στην καθεστωτική αντίληψη του, το Σύνταγμα και οι κανόνες της Δημοκρατίας είναι δευτερεύοντα θέματα μπροστά στα όποια αίσχη ψηφίζονται και εξασφαλίζονται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.

Και αν ακόμα όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας αποφανθούν πως διατελείται συνταγματική εκτροπή σε κάποιο ζήτημα, ο υπουργός Ανάπτυξης ως γνήσιος εκπρόσωπος ενός νεοφιλελεύθερου απολυταρχισμού, θα δικαιολογήσει απόλυτα το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα «γιατί το λέει ο ψηφισμένος νόμος». Ο κ. Γεωργιάδης δεν προβληματίζεται καν για την ουσία των ενστάσεων των συνταγματολόγων, αφού είναι προφανέστατο πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η συνταγματική ομαλότητα του κράτους. Με την δήλωση του ουσιαστικά ομολογεί πως η δημοκρατική επαγρύπνηση είναι γι’ αυτόν κάτι το ενοχλητικό και ανάξιο λόγου.

Το φοβερό της υπόθεσης δεν είναι το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά ξεκάθαρα για το κοινοβουλευτικό «ξέπλυμα» μιας συνταγματικής εκτροπής, άλλα το ότι δεν προξενεί πλέον ιδιαίτερη εντύπωση στην κοινή γνώμη μια τόσο αντιδημοκρατική θέση, αφού ο υπουργός Ανάπτυξης θα μπορούσε κάλλιστα να εκδώσει ολόκληρο «τόμο» από τέτοιου είδους δηλώσεις…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιο σύνταγμα; Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει: «100 συνταγματολόγοι να χτυπάνε το κεφάλι τους, θα ισχύσει ο νόμος μας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.