ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήραν δύο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για rapid test – Πατέρας στο Sportime: Ας μας έπαιρναν ένα τηλέφωνο

Διαπιστώνεται πως οι... γκρίζες ζώνες έγιναν κυρίαρχη πρακτική.
Πήραν δύο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για rapid test – Πατέρας στο Sportime: Ας μας έπαιρναν ένα τηλέφωνο

Πήραν δύο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για rapid test, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς – Πατέρας είπε στο Sportime πως τουλάχιστον θα μπορούσαν να τους πάρουν ένα τηλέφωνο.

Αίσθηση προκάλεσε το περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, όταν αποφασίστηκε η μεταφορά μαθητών δύο τμημάτων στο ΙΚΑ για την διενέργεια rapid test, χωρίς πρώτα την ενημέρωση των γονέων τους.

Αιτία είχαν σταθεί τα δυο θετικά κρούσματα κορονοϊού σε δύο τάξεις του σχολείου.

Οι 17χρονοι μαθητές μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ για την διενέργεια rapid test, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην κατοχή του το Sportime, ακόμα και η άρνηση κάποιων μαθητών δεν στάθηκε ικανή να κάμψει την απόφαση του διευθυντή του σχολείου (σ.σ. πάρθηκε μετά από συνέλευση των καθηγητών).

Μόλις ενημερώθηκαν οι γονείς υπήρξε μεγάλος προβληματισμός στις τάξεις τους, αφού όπως ανέφερε πατέρας στο Sportime, τουλάχιστον ήθελαν μία ενημέρωση από την διεύθυνση του σχολείου για την απόφαση.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στους γονείς των μαθητών, περισσότερο εξόργισε η άποψη κάποιων καθηγητών πως τα παιδιά σωστά μεταφέρθηκαν για την διενέργεια των τεστ, πως όλα έγιναν σωστά και πως είναι αρκετά μεγάλα για να αποφασίζουν.

Τι λέει ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας;

Το άρθρο 12 παρ. 2 περίπτωση β’ του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) αναφέρει συγκεκριμένα πως:

«Αν ο ασθενής είναι ανήλικος, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή έχουν την επιμέλειά του. Λαμβάνεται, όμως, υπόψη και η γνώμη του, εφόσον ο ανήλικος, κατά την κρίση του ιατρού, έχει την ηλικιακή, πνευματική και συναισθηματική ωριμότητα να κατανοήσει την κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο της ιατρικής πράξης και τις συνέπειες ή τα αποτελέσματα ή τους κινδύνους της πράξης αυτής».

Σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνεται πως οι… γκρίζες ζώνες έγιναν κυρίαρχη πρακτική (σ.σ. ακόμα και για παιδιά που αντιδρούσαν) και αυτό είναι που τρομάζει.

Τελικά οι μαθητές, οι γονείς των οποίων αντέδρασαν στην πρακτική του σχολείου, έκαναν rapid test με την παρουσία των γονιών τους σε ιδιωτικό εργαστήριο και επέστρεψαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Πήραν δύο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για rapid test – Πατέρας στο Sportime: Ας μας έπαιρναν ένα τηλέφωνο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πήραν δύο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για rapid test – Πατέρας στο Sportime: Ας μας έπαιρναν ένα τηλέφωνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.