ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήρε και πάλι μπρος η τρομοκρατία: Για 3000 νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα μίλησε ο Τζανάκης!

Η τρομοκρατία των τηλεθεατών καλά κρατεί. Ο Νίκος Τζανάκης έσπειρε τον πανικό, μιλώντας για «εκατόμβες» νεκρών...
Πήρε και πάλι μπρος η τρομοκρατία: Για 3000 νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα μίλησε ο Τζανάκης!

Νίκος Τζανάκης: Πήραν και πάλι μπρος οι μηχανές θανατολογίας και κατατρομοκράτησης του λαού, με «ειδικούς» να έχουν όλη την άνεση να πετούν αόριστους αριθμούς μελλοντικών νεκρών χωρίς να παρουσιάζουν κανένα στοιχείο, καμία στατιστική. Μόνο και μόνο από «εκτιμήσεις».

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ για 3.000 θανάτους μέχρι τις γιορτές, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης προέβλεψε 5.000 κρούσματα ημερησίως και η τρομοκρατία καλά κρατεί. Το ίδιο έργο που ξεκίνησε από πέρυσι συνεχίζεται και φέτος.

Αριθμοί και εκτιμήσεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς έδιναν και έπαιρναν στη τηλεόραση, με ειδικούς να δίνουν μερικές φορές εξωφρενικά νούμερα που η συνέχεια απέδειξε πως κινούνταν εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ο Σύψας τον Ιούλιο έλεγε για 20.000 κρούσματα ημερησίως, η Παγώνη έλεγε για 10.000 τον Δεκαπενταύγουστο και ο τρόμος έρεε άφθονος. Πάνω σε τέτοιες… εκτιμήσεις στηρίχθηκαν και τα εθνοκτόνα lockdown που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Φυσικά καμία αρμόδια αρχή, δεν επενέβη για να επαναφέρει στην τάξη τους ειδικούς που λειτουργούσαν σαν… μέντιουμ θανατικών.

Εκατόμβη νεκρών…

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως: «Αν δεν πιάσουμε το 65 – 67% εμβολιαστική κάλυψη, προβλέπουμε πάνω από 800 θανάτους κάθε μήνα τους επόμενους μήνες». Ενώ εκτίμησε πως όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών, άλλα μέχρι τότε «θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε».

Επίσης πρόσθεσε πως η πιθανότητα να μολυνθούν οι πλήρως εμβολιασμένοι, εφόσον τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι πολύ μικρή. Όμως, όπως είπε, το πρόβλημα είναι ότι όσοι από αυτούς τελικά μολυνθούν, θα μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό. Το πρόβλημα είναι πως στις αποφάσεις της κυβέρνησης δεν φαίνεται καμία πρόθεση να επιστήσει την προσοχή στους εμβολιασμένους, αφού «διαφημίζει» τον εμβολιασμό σαν επιστροφή στην προ – κορονοϊού εποχή…

Βασικά το μόνο που δεν βλέπουμε από ειδικούς και κυβέρνηση, είναι εμπεριστατωμένη και ήπιων τόνων πειθώ προκειμένου να πείσουν. Αντιθέτως οι δυο κύριες «συνταγές» που ακολουθούνται εδώ και δύο σχεδόν χρόνια είναι είτε ο εκβιασμός μέσω στέρησης συνταγματικών δικαιωμάτων, είτε η ακατάσχετη θανατολογία.

Πότε με το ένα και πότε με το άλλο, αντιμετωπίζουν τον λαό σαν να είναι άλογα ζώα και όχι σκεπτόμενοι άνθρωποι, με τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους. Οι πολίτες χρειάζονται ανοιχτό επιστημονικό διάλογο, παράθεση στοιχείων και πάνω απ’ όλα ψύχραιμες προσεγγίσεις.

Η τρομοκρατία δεν οδηγεί πουθενά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πήρε και πάλι μπρος η τρομοκρατία: Για 3000 νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα μίλησε ο Τζανάκης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.