ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος Πειραιά: Τελικά είναι αλήθεια ότι γέρνει; – Τι συμβαίνει με το τσιμέντο του

Ο Πύργος του Πειραιά φτάνει στην ολοκλήρωσή του και τα σενάρια πως γέρνει είναι πολλά αλλά οι απαντήσεις ξεκάθαρες.
Πύργος Πειραιά: Τελικά είναι αλήθεια ότι γέρνει; – Τι συμβαίνει με το τσιμέντο του

Ο Πύργος Πειραιά απέκτησε έναν νέο μισθωτή και η διαδικασία ολοκλήρωσής του πλησιάζει.

Πρόκειται για το εμβληματικό ψηφιακό και βιοκλιματικό κτίριο, όπου θα στεγάζει πολλές επιχειρήσεις.

Η Anti Pollution, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παροχή λιμενικών εγκαταστάσεων και διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσόγειο και είναι αυτή που ανέλαβε το έργο και τα γραφεία της εταιρίας θα στεγάζονται στον 22ο όροφο.

Σύμφωνα με το news.b2green.gr οι μισθώσεις στον Πύργο προχωρούν και στο ισόγειο του κτιρίου θα στεγάζονται τα Flagship καταστήματα του ομίλου Inditex, Zara και Zara Home, καθώς επίσης και σε χώρους του πρώτου και του δευτέρου ορόφου, σε μια συνολική επιφάνεια 5.850 τ.μ. Στο ισόγειο θα βρίσκεται επίσης και η JD Sports, σε πλέον των 1.000 τ.μ. κατάστημα, ενώ προβλέπεται και ένας χώρος wellness, συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ. για τους εργαζόμενους του Πύργου –οι οποίοι εκτιμάται ότι θα είναι περί τους 1.600 με 2.000– για θηλασμό, χαλάρωση κ.λπ.

Γυμναστήριο, εστιατόριο και άλλα θα βρίσκονται στους υπόλοιπους ορόφους.

Είναι το δεύτερο πιο ψηλό κτίριο στην Ελλάδα, μετά τον Πύργο των Αθηνών, και ανακατασκευάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Οι προκλήσεις στην υλοποίηση του έργου ήταν πολλές και ο Νατάλης Πέτροβιτς, Senior Civil Engineer της DIMAND A.E στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2023, μίλησε για αυτό.

Στην ερώτηση για το αν τελικά είναι αλήθεια πως το κτίριο γέρνει, αυτός απάντησε πως πρόκειται για μύθο και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

«Σκανάροντας τον Πύργο διαπιστώσαμε ότι η απόκλιση από την κατακόρυφο στα 80 μέτρα είναι μόλις 2,5 εκατοστά. Ενώ από τις πολλές εργαστηριακές δοκιμές που έχουμε διενεργήσει -πολύ περισσότερες από όσες ζητά ο κανονισμός επεμβάσεων- διαπιστώσαμε πως το σκυρόδεμα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ο οπλισμός μοιάζει σαν να είχε τοποθετηθεί εχθές», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πύργος Πειραιά: Τελικά είναι αλήθεια ότι γέρνει; – Τι συμβαίνει με το τσιμέντο του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.