ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε Ιερά Μονή στη Φωκίδα: Κάηκε η εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας (pic, vid)

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας που βρίσκεται στο Ευπάλιο Φωκίδας, με την εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας να καίγεται ολόκληρη. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, στο Ευπάλιο Φωκίδας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλκίδα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Χαραυγή Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που τροφοδότησαν...
Πυρκαγιά σε Ιερά Μονή στη Φωκίδα: Κάηκε η εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας (pic, vid)

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας που βρίσκεται στο Ευπάλιο Φωκίδας, με την εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας να καίγεται ολόκληρη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, στο Ευπάλιο Φωκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλκίδα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Χαραυγή

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που τροφοδότησαν τις φλόγες, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Μονή λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής (14/6).

Στο σημείο έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Οι μοναχές πρόλαβαν και εγκατέλειψαν τη Μονή και είναι ασφαλείς.

Η εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας που τόσο είχε «ταλαιπωρηθεί» από καταστροφές για χρόνια, κάηκε σχεδόν ολόκληρη.

Στην μονή πήγε ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος, ενώ στο σημείο έσπευσε για βοήθεια και ο πατέρας Αυγουστίνος από την μονή της Σκάλας.

Δείτε το βίντεο του npress.gr:

Ιερά Μονή Βαρνάκοβας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιά σε Ιερά Μονή στη Φωκίδα: Κάηκε η εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας (pic, vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.