ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στην Νέα Ζωή Ασπροπύργου

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/7) στον Ασπρόπυργο, ενώ στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άτομα.
Πυρκαγιά στην Νέα Ζωή Ασπροπύργου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, δίχως να απειλεί κατοικίες.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/7) στον Ασπρόπυργο, ενώ στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άτομα.

Συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Νέα Ζωή γύρω στις 13:15 και έκαψε ξερόχορτα που υπάρχουν στο σημείο.

Μετά από εντολή της πυροσβεστικής διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Λιόσια-Κιάτο του Προαστικού Σιδηρόδρομου λόγω του έντονου καπνού που υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι συρμοί παραμένουν στην Νέα Πέραμο και την Κόρινθο μέχρι νεοτέρας.Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Το ευτυχές είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε σπίτια.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανακοινώσει προληπτικά μέτρα για τις πυρκαγιές.

Αναλυτικά:

Με την έναρξη της  αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου και με δεδομένη την αλλαγή και επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών, οι οποίες συμβάλλουν στην μετατροπή μιας αθώας φωτιάς σε καταστροφική πυρκαγιά, εφιστά την προσοχή των πολιτών στα εξής:

Από 1η Μαΐου μέχρι και 31η Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο. Οι παραβάτες κινδυνεύουν κατά περίπτωση -πέραν των ποινικών κυρώσεων- με περικοπή, διακοπή ή και επιστροφή επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και με επιβολή διοικητικού προστίμου από την υπηρεσία μας, σε περίπτωση ζημιών σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Αποφεύγουμε θερμές εργασίες στην ύπαιθρο που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά κατά την αντιπυρική περίοδο και κυρίως κοντά σε δάση, δασικές εκτάσεις και σε βλάστηση με ξηρούς θάμνους και χόρτα. Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους μήνες της αντιπυρικής περιόδου εντός των δασών. Αποφεύγουμε το κάπνισμα μελισσών. Δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο αναμμένα υπολείμματα καύσης. Δεν καίμε υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών στην ύπαιθρο.

Δεν αφήνουμε απορρίμματα στο δάσος, κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οσοι διαθέτουν οικοπεδικούς χώρους, να προβούν στον καθαρισμό τους από τα χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει πυρκαγιά ή να τροφοδοτηθεί μια άλλη πυρκαγιά. Δεν σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης διατηρείται υπερθερμασμένος και δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιά στην Νέα Ζωή Ασπροπύργου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.