ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Κράτος «εμπρηστής» και θεατής της συμφοράς, υπεύθυνο και για την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν ανενόχλητες το καταστρεπτικό έργο τους - Αφύλακτος ο Έβρος με το δάσος της Δαδιάς να γίνεται παγίδα θανάτου για δεκάδες ανθρώπους
Πυρκαγιές: Κράτος «εμπρηστής» και θεατής της συμφοράς, υπεύθυνο και για την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς

Πυρκαγιές – Ελλάδα: Με το ανίκανο επιτελικό κράτος να έχει παραλύσει μπροστά στο ολοκαύτωμα της χώρας, η μία τραγωδία διαδέχεται την άλλη και ο φόρος αίματος όχι απλά μεγαλώνει, άλλα εξελίσσεται σε εφιάλτη που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει και πού θα σταματήσει.

Τη Δευτέρα (21/8) έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στη Βοιωτία και ένας μετανάστης στον Έβρο. Σήμερα έχουμε μια ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς όπου τουλάχιστον 26 μετανάστες απανθρακώθηκαν, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως το νούμερο ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό:

«Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη του πυροσβεστικού σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σωροί 18 (σ.σ. πλέον είναι επιβεβαιωμένοι 26 νεκροί) ατόμων πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής».

Για άλλη μια φορά τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης που δρουν ανεξέλεγκτα και το ελληνικό κράτος που δεν μεριμνά όπως θα έπρεπε για τη φύλαξη των συνόρων, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την τραγωδία. Το αν αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν παράνομα στη χώρα είναι μια παράμετρος που πέφτει σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στον φρικτό θάνατο που βρήκαν. Και υπερτονίζει την πραγματικότητα, ότι αν υπήρχε επαρκής επιτήρηση των συνόρων, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είχαν εισέλθει στη χώρα και δεν θα είχαν εκθέσει τις ζωές τους σε κίνδυνο, κρυβόμενοι μέσα σε ένα πυκνό δάσος που έγινε παγίδα θανάτου για εκείνους.

Σε μία χώρα που σήμερα φλέγεται από άκρη σε άκρη και με τον πρωθυπουργό να στέκεται θεατής της καταστροφής ως σύγχρονος «Νέρωνας», η επέλαση του πύρινου ολέθρου δεν κάνει διακρίσεις. Ακριβώς όπως ένας πόλεμος. Πεθαίνουν Έλληνες πολίτες, σκοτώνονται πιλότοι που προσπαθούν να σώσουν περιουσίες με απαρχαιωμένα Canadair, καίγονται μετανάστες που έχουν γίνει «παιχνίδια» των μεγάλων συμφερόντων στη «βιομηχανία» της λαθροδιακίνησης, καίγονται ζώα, καίγονται περιουσίες, και ο δασικός πλούτος της χώρας γίνεται στάχτη.

Και το χειρότερο, πολύς κόσμος ερμηνεύει αυτές τις τραγωδίες με κομματικά «γυαλιά» και αντί να δείχνει με το δάχτυλο τον κύριο υπεύθυνο που είναι όλα τα κόμματα εναλλαγής της εξουσίας (και κυρίως η παρούσα κυβέρνηση) για τα διαχρονικά εγκλήματά τους, αρκείται σε ανόητους συμψηφισμούς νεκρών και «διαγωνισμούς» θανάτου ή εκτιμούν πως κάποιες ζωές αξίζουν… λιγότερο και κάποιες περισσότερο, αντί να απαιτούν από το κράτος να μην χάνεται καμία ζωή.

Και κυρίως να απαιτούν εξηγήσεις για το ποιοι διεξάγουν πόλεμο εναντίον της χώρας μας κάθε καλοκαίρι και γιατί δεν αντιμετωπίζονται ποτέ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: Κράτος «εμπρηστής» και θεατής της συμφοράς, υπεύθυνο και για την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.