ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Μαζική επίθεση εμπρηστών για να κάψουν τη χώρα! Δώδεκα διαφορετικές εστίες φωτιάς στον Αυλώνα – Δύο προσαγωγές υπόπτων!

Έχουν βαλθεί να κάψουν ολοσχερώς την Πάρνηθα - Και πάλι πυρκαγιές σε στρατηγικό σημείο - Θεατής η κυβέρνηση στον ασύμμετρο πόλεμο!
Πυρκαγιές: Μαζική επίθεση εμπρηστών για να κάψουν τη χώρα! Δώδεκα διαφορετικές εστίες φωτιάς στον Αυλώνα – Δύο προσαγωγές υπόπτων!

Πυρκαγιές – Ελλάδα: Πλέον μπορούμε να λέμε με κάθε επισημότητα ότι η χώρα δέχεται πόλεμο. Το ανίκανο επιτελικό κράτος παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τους εμπρηστές που εδώ και 6 μέρες κατακαίνε τη χώρα, βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου.

Ο ελληνικός λαός είναι εξοργισμένος με αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση και αποδοκιμάζει αηδιασμένος τα φληναφήματα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, που την Τετάρτη βγήκε να ενημερώσει τους πολίτες ότι φταίει η κλιματική… κρίση για το ότι η μισή Ελλάδα έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Η κατάσταση που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στον Αυλώνα, δείχνει ωμή την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε και διαλύει κάθε αμφιβολία για τα αίτια των αλλεπάλληλων εστιών που εμφανίζονται σε όλη την Αττική.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες αφότου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάρνηθα η οποία είχε ξεκινήσει από τη Φυλή, και εμφανίστηκαν νέες εστίες στον Αυλώνα, και πάλι με ευνοϊκό άνεμο για να καεί η Πάρνηθα, από τη βόρεια πλευρά της αυτή τη φορά! Μετά τη Ρόδο, την Αγχίαλο, την Αλεξανδρούπολη και τον ευρύτερο Έβρο, άλλα και το στρατόπεδο Καποτά στις Αχαρνές, έχουμε να κάνουμε και πάλι με εμπρησμό σε σημείο υψηλής στρατηγικής σημασίας, αφού στον Αυλώνα βρίσκεται το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην τελευταία ανακοίνωσή του δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Όπως είπε, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 12 διαφορετικές εστίες φωτιάς στον Αυλώνα, μέσα σε πυκνό δάσος, με τις τελευταίες 5 να εμφανίζονται μέσα σε τρεις ώρες σήμερα Πέμπτη, στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα! Μάλιστα ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο και για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, χωρίς να αποσαφηνίζει αν πρόκειται για drones δημοσιογραφικής χρήσης ή «εργαλεία» εμπρηστών!

Όλες οι εστίες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από μία που ξέφυγε αρχικά, άλλα αισίως κατάφεραν να την σβήσουν τα εναέρια μέσα σε 20 λεπτά. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τις ύποπτες κινήσεις δύο αυτοκινήτων μέσα στο δάσος, κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξε καταδίωξη και τελικά τα δύο αυτά άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό. Τώρα μένει να δούμε αν θα μάθει ο λαός ποτέ τα πραγματικά κίνητρα αυτών των ανθρώπων ή αν θα θαφτεί στην αφάνεια η υπόθεση όπως γίνεται πολλές φορές.

O αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, μίλησε ξεκάθαρα για συνεχόμενες απόπειρες εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού.

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες παραπέμπει σε ολοφάνερη πολεμική ενέργεια. Διαφαίνεται οργανωμένο σχέδιο να καούν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αλλά ακόμα και αν τα κίνητρα των εμπρησμών είναι ετερόκλητα, το βέβαιο είναι πως οι εγκληματίες αποθρασύνονται πλήρως γιατί γνωρίζουν καλά ότι απέναντί τους έχουν ένα ξεχαρβαλωμένο επιτελικό κράτος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: Μαζική επίθεση εμπρηστών για να κάψουν τη χώρα! Δώδεκα διαφορετικές εστίες φωτιάς στον Αυλώνα – Δύο προσαγωγές υπόπτων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.