ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αδιανόητο – Εκεί χρειάζεται ακόμη η επίδειξη τους

Απίστευτο κι όμως αληθινό - Επανέρχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού!
Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αδιανόητο – Εκεί χρειάζεται ακόμη η επίδειξη τους

Έτοιμα να «επιστρέψουν» στην καθημερινότητα των πολιτών της χώρας είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με την Ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει την επίδειξη τους σε συγκεκριμένους χώρους.

Η εκδικητικότητα άρχισε να φαίνεται με την «επαναφορά» των υποχρεωτικών test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, κάτι που όμως είναι μόνο η αρχή μιας σειράς μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Τη στιγμή που τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση από την αρχή του καλοκαιριού ελέω των μέτρων που πήραν οι Κυβερνώντες σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών για χάρη του τουρισμού, οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο για τις λάθος επιλογές άλλων.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αδιανόητο – Εκεί χρειάζεται ακόμη η επίδειξη τους

Ειδικότερα, νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε τη Δευτέρα (12/9) στη Βουλή, παρατείνει τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με αυτό, η επίδειξη τους θα είναι υποχρεωτική στους εργασιακούς χώρους για τους εργαζομένους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Στη περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19, είναι υποχρεωμένος να υποβάλλεται με δικά του έξοδα, σε rapid test σε εβδομαδιαία βάση, σε δημόσια ή ιδιωτική δομή ή φαρμακείο.

Μάλιστα, με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθάρισε πως το εν λόγω μέτρο θα αφορά μόνο τους εργασιακούς χώρους και όχι τα καταστήματα εστίασης ενώ δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για αυτό το εκβιαστικό μέτρο λέγοντας πως η ύπαρξη του οφείλεται στο ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών.

Ενώ έχουν περάσει περίπου 8-9 μήνες από τότε που η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης, και πλέον και οι εμβολιασμένοι δεν έχουν καμία κάλυψη, παρόλα αυτά επικρατεί και πάλι ο απόλυτος παραλογισμός και οι εμβολιασμένοι θεωρούνται ακόμα ως εμβολιασμένοι, μόνο και μόνο διότι συμμορφώθηκαν «προς τας υποδείξεις»!

Ειδήσεις τώρα

Γκρίνιες στον ANT1 για το Πρωινό -Ψάχνουν πώς να ενισχυθεί ο Λιάγκας

Σασμός: Ο Μανώλης στο επίκεντρο των ερευνών για τον φόνο του Άγγελου

Ο Παράδεισος Των Κυριών: Η Μιράντα αρνείται να δώσει κατάθεση για τον φόνο

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αδιανόητο – Εκεί χρειάζεται ακόμη η επίδειξη τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.