ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτοί διαφωνούν με την κατάργησή του!

Ένας πανικός με την πιστοποιητικό εμβολιασμού και αν θα διατηρηθεί τελικώς ή όχι.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτοί διαφωνούν με την κατάργησή του!

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί τελικώς να καταργηθεί όπως έχουν αναφέρει αρκετοί, ακόμα και πριν το Πάσχα.

Υπάρχουν όμως ειδικοί που διαφωνούν με αυτή την κίνηση, με την οποία και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν κανονικά στους χώρους εστίασης.

Συγκεκριμένα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι: «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης».

Μάλιστα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού μίλησε και ο Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως πρώτα θα γίνουν οι αξιολογήσεις από τους ειδικούς, ενώ αν αρθεί το μέτρο, θα πρέπει να επανεξεταστεί το φθινόπωρο.

Ποιοι λένε «όχι» για την κατάργηση του πιστοποιητικού!

Όπως προείπαμε, πολλοί είναι οι ειδικοί που είναι εξαιρετικά αντίθετοι με το να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αρχικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι για προεκλογικούς λόγους μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Από κει και πέρα, η Ματίνα Παγώνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε: «Η Επιτροπή πρέπει να πάει βήμα-βήμα, η άρση της υποχρέωσης της μάσκας σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα, οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.

Το Πάσχα θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα μειωθούν τα κρούσματα, θα μειωθούν οι δείκτες. Κάθε θάνατος είναι μια ήττα για τους γιατρούς. Το Πάσχα θα πάει ο κόσμος στα χωριά τους, με προσοχή και εκεί. Δεν θα βγουν οι μάσκες. Δεν θα φάμε το αρνί με μάσκα. Καλό θα είναι να ξέρει ο καθένας πότε πρέπει να βγάλει τη μάσκα του».

Τέλος είχαμε τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, που ανέφερε τα εξής:  «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία σύνθετη υγειονομική απόφαση η οποία συμβάλει στα εξής: Ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν αυτό το «προνόμιο ελευθερίας και δεύτερον, ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο βοηθάει ακόμα προκειμένου να μην νοσήσει κανείς βαριά. Είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού».

Σίγουρα κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει. Αφού με την κυβέρνηση που έχουμε, μπορεί να λέει ότι θα κάνει το ένα και να καταλήγει στο τέλος να κάνει το άλλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτοί διαφωνούν με την κατάργησή του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.