Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Ελλάδα έγινε μία από τις πρώτες χώρες, που έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία.

Η Ελλάδα έγινε μία από τις πρώτες χώρες, που έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Ελλάδα έγινε μία από τις πρώτες χώρες, που έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία.

«Πρεμιέρα» έκανε χθες το ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα. Έτσι έγινε από τις πρώτες χώρες που έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία. Ενώ ο ευρωπαϊκός κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα από χθες Τρίτη (01/06), στις 11 το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα, για την έκδοση του πιστοποιητικού. Έτσι ο κόσμος μπορεί να μπαίνει στο eudcc.gov.gr, για προβαίνει στην έκδοση του.

Ήδη εφτά χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε, έχουν συνδεθεί με την πύλη και εκδίδουν πιστοποιητικά. Αυτές είναι οι: Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία και Πολωνία. Την ίδια ώρα άλλες αποφάσισαν να το… τρέξουν, μόνο όταν αναπτυχθούν όλες οι λειτουργίες τους σε εθνικό επίπεδο.

Το πιστοποιητικό περιέχει πληροφορίες για το άτομο σχετικά με τον εμβολιασμό. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που είχε από τα τελευταία rapid test ή PCR test ή την νόσηση του από τον ιό.

Επίσης το πιστοποιητικό είναι απόδειξη πως ένα άτομο, έχει κάνει το εμβόλιο, μίας από τις εταιρίες που έχουν λάβει την σχετική άδεια από την ΕΕ και τον ΕΜΑ.

Επίσης δείχνει, αν κάποιος έχει νοσήσει και τώρα είναι καλά στην υγεία του ή είχε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ που υποβλήθηκε.

Όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, περιέχει μόνο το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την ημερομηνία έκδοσης, τις πληροφορίες σχετικά με το άτομο που σχετίζονται με τον κορονοϊό και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Εκδίδεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να εκτυπωθεί. Επίσης, έχει κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή και το περιεχόμενο του είναι στα Αγγλικά όπως και στην γλώσσα της κάθε χώρας.

Στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό κορονοϊού θα εκδίδεται μέσω του gov.gr. Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό για το κορονοϊό θα έχει ισχύ σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, όπως και σε Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν.

Έτσι θα δίνει την δυνατότητα στις αρχές της κάθε χώρας, να ελέγχει ή πως ο ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί ή πως έχει κάνει πρόσφατα κάποιο σχετικό τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pfizer ή Moderna για όσους έχουν κάνει AstraZeneca

Survivor – Ελευθερία Ελευθερίου: Αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή στο παιχνίδι (vid)

ΑΕΚ: Αραούχο η επιστροφή. Στον κύβο